ASUS Mars II – pentru entuziastii entuziastilor

ASUS Mars II - pentru entuziastii entuziastilor

Asus Mars II, Mars II

Daca banii nu sunt o problema cand vine vorba de investia pe care sunteti dispusi sa o faceti intr-o placa video sau cand va platiti in mod obisnuit factura la energie electrica, puteti achizitiona urmatorul „video monster in a box”, sub numele sau complet ASUS Mars II.

Este vorba despre o editie limitata, de aproximativ 1000 de bucati.

Asus Mars II, Mars II

Urmasul lui ASUS Ares si Mars, prezentat la Computex, va veni cu doua chip-uri GTX580 pe o singura placa, daca o putem numi astfel.  Cum o pereche de placi video GTX580 poate fi cumparata de la buticul (a se citi magazinul online de IT) din colt, ASUS a facut un overclocking al perechii de chip-uri si a incercat, probabil cu succes, sa o si raceasca. Pentru alimentare s-au folosit 3 cabluri cu 8 pini, pentru racire s-au folosit doua ventilatoare imense, pe care in caz de urgenta majora le puteti duce la numarul maxim de rotatii apasand, ati ghicit, pe un buton rosu, iar ca spatiu in carcasa aveti nevoie de 3 sloturi PCI.

Asus Mars II, Mars IITinand cont ca ventilatoarele, de orice dimensiune, fac cu greu fata unui astfel de cuptor, a fost inginerit si un sistem inteligent de heatpipe-uri pentru o disipare mai eficienta a caldurii. Daca in ceea ce priveste consumul nominal vorbim de nu mai putin de 600W, merita sa stiti ca in schimb primiti 3GB GDDR5, 2x384biti si un motiv pentru o noua carcasa, fiindca cel mai probabil nu va incapea in actuala.

Daca vechiul ARES a ajuns in tara noastra la aproximativ 5.300 lei puteti, fara probleme, sa va asteptati la factura de 6.000 lei pentru acest model, insa aceasta este doar o aproximare.

Asus Computex 2011, Asus Computex

Asus Computex 2011, Asus Computex

Citește și: