01 iun. 2011 | 10:03

ARM s-a saturat sa propulseze doar gadget-uri

ACTUALITATE
ARM s-a saturat sa propulseze doar gadget-uri

ARM Cortex A15, ARM, Cortex A15, ARM Cortex, ARM A15

In aceste zile in cadrul Computex, directorul ARM a facut un set de afirmatii extrem de curajoase in ceea ce priveste viitorul companiei. Daca pana nu de mult ne obisnuisem sa asociem popularul ARM cu smartphone-uri sau tablet PC-uri, indiferent cat de performante sunt acestea din urma, Tudor Brown a promis ca viitorul suna mult mai bine de atat pentru compania pe care o conduce.

Planul ARM este sa lanseze procesoare care sa poate propulsa si notebook-uri sau macar netbook-uri, iar pana la sfarsitul anului 2011 sa obtina macar 15% din aceasta piata, in conditiile in care acum detine 10%.  Daca aceasta nivelul de 15% nu trebuie neaparat asociat cu un mit, mai dubioasa este tinta de 50% din piata, pana in 2015, intr-un segment de produse in care Intel si AMD oricum se lupta cu indarjire.

Chiar si in aceste conditii, tinand cont ca in viitorul apropiat ARM va face trecerea la procesoare QuadCore, performanta s-ar putea sa fie ultimul lucru care-i va trage in spate de la atingerea scopurilor.


Sursa: PCworld