ARM Cortex A15, pana la sfarsitul lui 2012

ARM Cortex A15, pana la sfarsitul lui 2012

ARM Cortex A15, Cortex A15, ARM Cortex

Tinand cont de omniprezenta procesoarelor ARM in toate dispozitivele de tip tableta sau smartphone din ultimii ani, ii putem considera fara sa gresim pe cei de la ARM o influenta majora in performanta viitoarelor dispozitive.

Pentru a ne face o parere de procesoarele Cortex ale viitorului, ARM a anuntat lansarea viitoarei familii de procesoare Cortex A15 pentru sfarsitului lui 2012, cel tarziu incepul lui 2013.

Chiar daca variantele initiale ale procesoarelor vor fi dual-core, in scurt timp vor fi activate alte doua core-uri de catre diversi producatori. Cu o frecventa de lucru de pana la 2,5 GHz, Cortexul A15 se spune ca va avea pana la 16 core-uri active in anumite configuratii.

Printre principalii clientii ai ARM Holdings se numara Nvidia, Samsung, Texas Instruments si Qualcomm.

Legat de perspectiva de a crea procesoare pentru servere, James Bruce – U.S. Mobile Segment Manager a afirmat ca abia in 2014 vor aparea primele solutii pentru aceasta piata. Pentru a va face o idee de punctul de evolutie in care se afla cei de la ARM, Intel a afirmat saptamana trecuta ca abia in 2013 va putea sa atinga performanta procesoarelor ARM legata de consumul energetic.


Sursa: PCworld