Apple vs. The world: HTC a pierdut o „bucata” de proces

Apple vs. The world: HTC a pierdut o

www.engadgetDaca ati ratat unul din procesele Apple, pentru a tine mai usor evidenta ganditi-va ca aceasta companie i-a dat in judecata pe aproape toti producatorii de telefoane inteligente, la un moment sau altul, si din cand in cand mai ies la iveala rezultate din respectivele procese.

In acest caz, intr-un proces de incalcare a 10 patente apartinand Apple, care aparent erau folosite de HTC, ITC – International Trade Commission a stabilit ca problema nu era chiar asa de grava insa, intr-adevar, 2 dintre cele 10 erau folosite abuziv.

Riscul unui astfel de deznodamanat este ca, daca apelul la decizia curtii va fi de asemenea respins si castigat de Apple, compania din spatele popularului iPhone are dreptul fie sa ceara niste sume fabuloase de bani pentru licentierea patentelor, fie sa ceara oprirea importului in SUA al anumitor modele de HTC.

Daca va plac cifrele, patentele in cauza poarta numerele 5.946.647 si 6.343.263, a doilea aparent avand un rol fundamental in sistemul de operare Android. Tinand cont ca Apple in astfel de procese pe patente incepe batalia pe mai multe fronturi, trebuie mentionat ca respectivul patent face parte si dintr-un proces cu Motorola, urmarile putand fi mult mai dezastruoase pentru concurenta companiei din spatele marului muscat.

Chiar daca unul din sefii Consiliului General al HTC a afirmat ca vor lupta cu toate mijloacele posibile pentru a intoarce deznodamantul ITC, din pacate viitorul nu suna asa de promitator nici pentru HTC, nici pentru Motorola sau Samsung.