Apple vrea iDevice-uri personalizate automat prin recunoastere faciala

Apple vrea iDevice-uri personalizate automat prin recunoastere faciala

Cum ar fi sa va accesati iPhone-ul sau iPad-ul doar uitandu-va la el? Apple a depus o cerere de brevet care descrie un sistem de recunoastere faciala cu cerinte de computer minime.

Apple patent

Fie ca vom fi inautru sau afara, aplicatiile si setarile de iPhone / iPad s-ar putea personaliza automat in functie de preferintele utilizatorului de indata ce acesta doar… apuca dispozitivul, scriu cei de la AppleInsider, care au descoperit si dosarul de aplicare.

Asadar, avem de-a face cu ideea de utilizatori multipli ai aceluiasi dispozitiv. Desi e putin probabil ca acest lucru sa se intample in cazul unui telefon, cand vorbim de tableta posibilitatea parca se intrevede, nu? Fiecare utilizator si-ar putea personaliza profilul (wallpapere, aplicatii, setari diverse), iar accesarea iPad-ului s-ar realiza imediat, pe baza recunoasterii faciale.

Apple patentTehnologia functioneaza prin compararea unei imagini actuale a fetei cu un model de referinta, care ar include diverse informatii legate de proportiile fetei omenesti – ochi, gura, etc. Asadar, in momentul in care veti incerca accesarea tabletei, vi se va face o poza, care va fi suprapusa peste imagini asociate cu diverse conturi de utilizator. Daca va exista potrivire, felicitari, veti putea lucra pe iPad; daca nu, inseamna ca poza initiala nu v-a redat cu fidelitate sau, invers, ca nu ar trebui sa va strambati cand tableta incearca sa va fotografieze pentru acces.

Bineinteles, vorbim de o aplicatie, dar lucrurile nu sunt foarte simple deloc, mai ales cand vine vorba si de costuri, reflectate in pretul final al produsului. Un sistem de recunoastere faciala puternic functioneaza in diverse conditii de lumina si perspectiva, de orientare, ceea ce ar presupune un necesar mai mare de resurse si autonomie a bateriei.

Acum… Apple doreste ca sistemul de recunoastere sa fie permanent activ, prin urmare sa nu presupuna un consum de energie major. In acest fel, pur si simplu vom lua dispozitivul, il vom indrepta spre fata, iar ecranul se va deschide sau bloca automat, fara a fi nevoie de apasurea vreunui buton.

Cererea de patent, intitulata „Low Threshold Face Recognition”, a fost depusa la Biroul de Marci Inregistrate (U.S. Patent and Trademark Office) al Statelor Unite, pe 29 iunie 2010.

Cand credeti ca vom vedea sistemul integrat in dispozitivele cu iOS?

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI