Apple renunta la Samsung ca producator de cipuri

Apple renunta la Samsung ca producator de cipuri

Tinand cont de rafuielile din ce in ce mai agresive dintre Apple si Samsung, era doar o chestiune de timp pana cand gigantul din Cupertino va renunta la componentele hardware oferite de compania sud-coreeana.

Apple A6, A6Chiar daca momentan vorbim doar de zvonuri, acestea vin din mai multe directii si indica faptul ca urmatorul A6, prezent cel mai probabil in urmatoarele versiuni de iPad, iPot Touch si iPhone, va veni de la TSMC – Taiwan Semiconductor Manufacturing Company, incepand cu anul urmator, 2012.

Pe langa avantajul strategic de a renunta la Samsung ca producator de cipuri pentru viitoarele produse, Apple spera sa reduca si mai mult dimensiunea cipurilor fata de performantele actuale. Daca A5 inca este produs pe 45nm, fapt considerat de Apple un handicap in calea compactarii produselor, odata cu generatia urmatoare scopul este trecerea la 28nm.

Momentan, performantele TSMC se rezuma la un proces de fabricatie de minim 40nm, insa, daca e sa luam in considerare puterea financiara si de convingere a celor de la Apple, banii obtinuti de cei de la TSMC dintr-un posibil contract au toate sansele sa ajunga in cercetare, astfel incat targetul de 28nm sa fie atins pana in vara anului urmator. Sunteti de acord?


Sursa: Arstechnica

Citește și: