Apple pierde doua din doua: cu Motorola in Germania, cu Samsung in Australia

Apple pierde doua din doua: cu Motorola in Germania, cu Samsung in Australia

motorola

Avand in vedere densitatea de procese pe rol pe care Apple le are pe glob, cred ca am putea face fara probleme o sectiune care sa se ocupe exclusiv de evolutia diverselor cazuri. Ei, glumim, glumim, dar sa vedem ce s-a mai intamplat in Australia si Germania.

Dupa ce Apple a obtinut interzicerea comercializarii de tablete Galaxy Tab 10.1 in Australia, Samsung a facut apel la respectiva decizie, iar decizia initiala a fost rasturnata. Pentru ca lucrurile nu se puteau termina aici, Apple a facut recurs la respectiva decizie la Marea Curte de Judecata din Australia. Finalitatea? Decizia definitiva si irevocabila spune ca in Australia se vor putea vinde fara probleme tablete subtiri si de la Samsung, nu doar de la Apple.

In Germania, Tribunalul Regional din Mannheim, a decis luna trecuta incetarea comercializarii de iPhone-uri 3G, iPhone-uri 3GS, iPhone-uri 4, iPad-uri 3G si iPad-uri 2 3G, din cauza faptului ca produsele Apple ar putea folosi niste patente detinute de Motorola. Dupa un studiu atent, acest fapt s-a confirmat si aceeasi decizia a fost reafirmata in aceste zile.

Patentul de care este vorba in cazul procesului cu Motorola poarta numele de European Patent 1010336(B1) si se refera la modul in care este implementata functia de scadere a timpului asociat unui transfer de date ce contine pachete aferete unui sistem radio.

Pana va apela Apple respectiva decizie, cu siguranta nu mai e mult, acelasi tribunal le-a spus reprezentantilor Apple ca nu trebuie decat sa indeparteze respectiva functie din dispozitivele mentionate si in secunda urmatoare poate vinde.
Si maine e o zi si ramane sa vedem ce lupte s-au mai  incheiat din motivul similitudinilor pe care Apple la are cu cei de la Jack.