Apple: iPad e unic si… cam asa va si ramane

Apple: iPad e unic si... cam asa va si ramane

Apple nu are o concurenta efectiva pentru iPad. Asa este convins directorul de operatiuni al companiei, Tim Cook, care, in timpul evenimentului de anuntare a rezultatelor financiare, a criticat tabletele competitorilor.

Cook a impartit competitia in dispozitive cu Android si Windows, iar tinta celor mai vehemente atacuri a fost platforma Android. Sa fie si cea care este mai activa, prin urmare cea care reprezinta de fapt cea mai notabila amenintare? Oricum, oficialul a caracterizat drept “bizare” tabletele mici, cu optimizare deficitara.

“Cu toata oferta actuala, sistemul de operare [Android] nu a fost conceput pentru tablete. Chiar Google a spus asta. Prin urmare, lumea se entuziasmeaza la un produs care nu este rezonabil a fi numit tableta, pentru ca nu ofera experienta corespunzatoare. Este doar un smartphone mai avansat, ceea ce reprezinta un produs bizar din punctul nostru de vedere”, a declarat Tim Cook. “Iar daca facem o comparatie unu la unu cu iPad, un procent foarte mare va alege iPad-ul, nu avem nici un dubiu.”

In ceea ce priveste tablete pe baza de Windows, Cook le-a scos complet din discutie, argumentand ca modele actuale sunt “destul de mari, grele si scumpe”, cu “autonomie slaba a bateriei”. Din tot acest sir de argumente, “scump” sigur suna… bizar din gura unui reprezentant Apple, cred ca sunteti de acord cu mine. Cook a caracterizat tabletele cu Windows ca irelevante in piata. “Din punctul nostru de vedere si din ceea ce am vazut, oamenii pur si simplu nu sunt interesati de ele.”

Cook nu a comentat despre tabletele viitoare, dintre care multe vor rula Android 3.0, precum Motorola Xoom. Avand in vedere ca deocamdata nu exista pe piata, oficialul a spus simplu: “Momentan, e o ceata”.

Comentarii nu au fost nici depre urmatorul iPad, dar au fost date asigurari ca “Apple nu sta degeaba”. A fost subliniat si avantajul App Store. “Sunt un mare numar de aplicatii si un intreg sistem. Noi suntem foarte, foarte increzatori in a intra in competitie cu oricine”, a mai spus Tim Cook.


Sursa: Electronista

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: