Apple intra intr-un „nou” proces, de data asta pentru tehnica de hibernare

Apple intra intr-un „nou” proces, de data asta pentru tehnica de hibernare

PATENT APPLE

Cunoasteti tehnica de pornire rapida a sistemului care este acum prezenta pe toate modele de Mac noi si initial era anuntata cu surle si trambite anul trecut in reclama la primul MacBook Air cu SSD, se pare ca cineva are un patent pentru respectivul algoritm si nu este Apple.

O companie din Florida, SUA, intitulata Operating Systems Solutions LCC a deschis un proces impotriva Apple care se leaga de incalcarea patentului pe care OSS il detine referitor la operatie de bootare rapida folosita in OS X. Pentru un plus de intriga, acest patent a fost detinut initial de LG Electronics.

Pentru a ne face o parere mai concludenta legata de proces, PattentlyApple citeaza din cererea de judecata: „Apple vinde sau ofera spre vanzare in cadrul statului, sisteme computationale, incluzand fara sa se limiteze la: MacBook Pro, care utilizeaza sistemul de operare Mac OS X si care incalca cel putin 1 patent al OSS (Operating System Solutions)”

patentul

Intr-o forma sau alta, aici e vorba de o varianta de hibernare pe care o folosim si ca posesori de PC-uri cu Windows, deja de cativa ani, insa, cel putin din documentele procesului, se pare ca fast boot-ul folosit de Apple ar putea fi diferit.

,,O metoda de bootare rapida a unui computer personal folosind informatii ale configuratiei de bootare referitoare la memorie si la dispozitivele periferice atasate care a fost creat si ulterior salvat pe hard disk in momentul precedent bootarii. Metoda pentru un proces de botare rapida include pasi pentru verificarea testelor POST (Power On System Test – operatii care se desfasoare cand un PC este pornit sau butonul de reset este apasat), desfasurarea unui proces normal de bootare dupa POST, salvarea informatiilor din memorie si a statusului dispozitivelor atasate pe hard disk dupa ce verificarile POST s-au desfasurat in procesul de bootare, verificarea daca fisierul referitor la configuratia hardware a sistemului cat si la aplicatile care ruleaza automat a fost alterat, executarea de comenzi care sa modifice fisierele necesare bootarii cat si un fisier cu informatiile de bootare pe hard disk pentru pornirile ulterioare. Sistemul computational personal poate reporni rapid din cauza omsiunii de executie a fisierelor necesare bootarii.”

Ce-o sa zica oare tribunalul?

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: