Apple face greseli mari – Final Cut Pro X

, 28 Iun, 08:15

Apple Final Cut Pro X, Final Cut Pro X

Chiar daca reteta Apple de a reinventa concepte si produse de la 0 de cele mai multe ori are materializari spectaculoase, din pacate de data aceasta rezultatele sunt departe de a multumi.

Ultimul astfel de produs care a trezit mai multe dezamagiri decat entuziasm printre clientii companiei este Final Cut Pro X. Aceasta noua versiune a popularei aplicatii pentru editare video la nivel profesionist, desi este mult mai ieftina decat vechile versiuni si are o interfata regandita mult mai prietenoasa, din pacate are si cateva handicapuri in comparatie cu vechea versiune. Rezultatul? Amatorii sunt exaltati, dar putini, profesionistii sunt dezamagiti si multi.

Printre nemultumiri se numara lipsa posibilitatii de a importa proiectele create in vechile versiuni de Final Cut Pro, lipsa posibilitatii de a lucra cu mai multe feed-uri video simultan (multicamera), de a lucra cu continutul generat de catre camerele RED, de a modifica in parametrii de export ai formatului QuickTime rezultate din proiectele Final Cut Pro X, la care se adauga multe alte functii prezente in versiunile anterioare.

Pentru a asocia o cifra la aceasta dezamagire, ganditi-va ca in Mac App Store din 955 ratinguri s-a ajuns la o media de 2,5 stele din 5 cu ajutorul a 450 de ratinguri de o singura stea si a 251 de 5 stele.

In ceea ce priveste atitudinea inginerilor Apple in legatura cu aceasta problema, sunt promise furtuni de actualizari care sa remedieze macar o parte dintre problemele sesizate de utilizatori. Restul vor fi remediate prin plugin-uri si/sau aplicatii achizitionabile separat.


Sursa: NYT blog

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail