Apple asteapta cateva patente pentru tehnologie OLED

Apple asteapta cateva patente pentru tehnologie OLED

Multitouch, multitouch… Intr-adevar, cam este o concentrare destul de intensa asupra acestor tipuri de dispozitive. De altfel, ganditi-va la stirile pe care le cititi despre lansarea vreunei tablete sau camere foto. Cand cautati ecranul, va uitati la dimensiune si… cam atat. Daca este tactil, deja nu mai reprezinta nici o surpriza. Dar daca se intampla sa fie multi-tactil… ehe, parca merita ceva atentie, nu?

Dintr-o noua serie de patente care ies la lumina reiese ca Apple se concentreaza asupra ecranelor OLED in locul celor IPS, in urmatoarele luni sau poate urmatorii ani. Oricum, treaba pare serioasa, de vreme ce trei dintre ultimele sale aplicari pentru brevetare au de-a face cu display-urile OLED. Acum, ca or fi smartphone-uri, ca or fi tablete, computere sau televizoare, n-avem de unde sa stim. Un lucru este cert: avand in vedere ca Samsung tot pregateste introducerea AMOLED in ecrane mai mari, mai mult ca sigur Apple are ambitii pe masura, asa ca vom vorbim probabil de smartphone-uri si minusculele iPod-uri, dar si de tabletele iPad.

Descrierea din cererile de brevet include elementul OLED si aspecte legate de tactilitate, cu senzori mai sensibili si alte detalii.


Dincolo de speculatiile legate de tipurile de produse care vor integra tehnologia proaspat brevetata, nu trebuie sa pierdem din vedere nici zvonurile referitoare la cate o intelegere sau alta a Apple, ba cu Toshiba, ba cu Sharp, ba cu Samsung, pentru dezvoltarea sau pur si simplu achizitionarea panourilor AMOLED.

Probabil catre 2012 vom vedea ceva tehnologie grozava incorporata intr-un… iMac touch sau orice altceva – iPhone [review iPhone 4], iPod touch, MacBook, Apple TV. Chiar daca nu avem multe detalii, cel putin stim ca implica OLED, iar Apple va fi nevoita sa ridice stacheta in confruntarea pentru multitouch.


Sursa: Patentlyapple

Citește și: