Apple adopta si el Sandy Bridge!

Apple adopta si el Sandy Bridge!

Uite ca de data asta Apple nu a mai asteptat multe luni pana sa lanseze noua gama de laptop-uri pe noua platforma Intel. Sa fie totusi Sandy Bridge un hype atat de mare incat producatorul nu a mai asteptat si observat problemele pe care le intampina ceilalti producatori cu noile platforme sau chiar vrea sa iasa pe piata din nou primul cu cele mai noi gadget-uri?

Ok, ai fost revolutionar cu iPhone in fiecare versiune [review iPhone 4], cu iPad (si aici pot sa spun in curand fiecare versiune, pentru ca mai e putin si apare si iPad 2, dupa ce acest gadget s-a vandut pana acum in nu mai putin de 15 milioane de exemplare).

Sa vedem insa ce aduc in plus cele mai noi modele de laptopuri din seria MacBook Pro, bineinteles in afara de „performantele uluitoare ale noii platforme Sandy Bridge.

Ei bine, platforma a fost implementata pe toate cele trei variante de rezolutii, astfel incat si modelul de 13 inci a primit noua platforma de data aceasta. Cei care sunt mai familiarizati cu produsele Apple situ ca varianta de 13 inci a ramas tot pe Core 2 Duo in momentul lansarii seriei de 15 si 17 inci cu platforma Nehalem si procesoarele Core i5 si Core i7.

Noutatile se prezinta in primul rand din categoria celor mentionate mai sus, adica performanta mai buna si bineinteles existenta cipului grafic din seria 3000 de la Intel. Varianta de 13 inci de exemplu beneficiaza doar de aceasta placa grafica pe cand celelalte detin si una dedicata.

Interfata Thunderbolt este creata de Apple in colaborare cu Intel si suporta transferul pe doua canale de 10 Gbps. Da ati citit bine 10 Gbps pe secunda. Suporta, de asemenea, conectarea unei matrice RAID externe fara a diminua performantele acesteia din punct de vedere al transferului cu PC-ul. Interfata Thnderbolt poate suporta si informatii video, cat si transfer de date prin aceeasi conexiune folosind chiar un singur canal dintre cele doua existente. Asa ca bye bye, e-SATA, Firewire sau alti conectori de mare viteza pentru ca noua interfata e cu mult mai departe.

Sa recapitulam deci, adaugand mai multe detalii:

MacBook Pro 13.3

– Procesor Intel Core i5 la 2.3 sau Core i7 la 2.7 Ghz, ambele Dual-Core

Memorie DDR3 la 1333 Mhz, de la 4 la 8 GB

Conexiune Thunderbolt

Intel HD Graphics 3000

– Face time HD camera

MacBook Pro 15

Procesor Intel Core i7 2, 2.2 , 2.3 GHz cu 6 sau 8 MB l3 cache, toate trei versiunile Quad-Core

– Memorie DDr la 1333 Mhz, de la 4 la 8 GB

– Conexiune Thunderbolt

– Intel HD Graphics 3000

– AMD Radeon HD 6490M sau HD6750M / 1GB Memorie video

– Face time HD camera

– Display Glossy sau Anti-Glare

MacBook Pro 17

Procesor Intel Core i7 2.2 sau 2.3 GHz cu 6 sau 8 MB l3 cache, ambele versiuni Quad-Core

– Memorie DDR3 la 1333 Mhz de la 4 la 8 GB

– Conexiune Thunderbolt

– Intel HD Graphics 3000

– AMD Radeon HD 6750M cu 1 GB memorie video

– Face time Hd camera

– Display Glossy sau Anti-Glare

Se pare ca Apple a lucrat destul de mult la acest „proiect” astfel ca „sa rupa gura targului”, asa ca fanii Apple au ce discuta de acum inainte o buna bucata de vreme…


Citește și: