09 aug. 2011 | 14:09

Android-ul poate sta la mana pentru 250 sau 15.000 euro

ACTUALITATE
Android-ul poate sta la mana pentru 250 sau 15.000 euro

I'm watch, blue sky I'm watch

Daca tot a devenit asa populara platforma Android, ce-ar fi sa o aveti chiar la incheietura mainii? Ce, credeati ca numai cu un iPod Nano poate fi facuta figura?

O companie italiana numita Blue Sky a introdus la precomanda o serie de ceasuri Android, sub numele “I’m Watch”, cu ecran de 1,54 inci si Android 1.6. Bineinteles ca aplicatiile pe care le veti putea rula vor fi de nivel destul de mic, insa, asemenea altor produse de acelasi tip care au inceput sa apara pe piata, “I’m Watch” poate fi conectat la un smartphone prin Bluetooth.

I'm watch, blue sky I'm watchPentru accesarea unor versiuni mici de aplicatii tipice smartphone este folosit acelasi tip de control tactil existent la dispozitivele Android mai mari, asa ca va veti putea amuza, inprima instanta, si apoi va veti enerva probabil insistand sa accesati email, poze, muzica de pe ecranul redus. Lateral aveti si un jack pentru casti si butoane de control pentru volum.

Iar daca va este lene sa scoateti telefonul din buzunar, puteti vedea apelurile si mesajele in preview direct de pe ceas, chiar daca pentru raspuns nu aveti nici un fel de software care sa va ajute.

Pretul nu mi se pare exagerat pentru un gadget de capriciu – 250 euro, pentru diverse culori. Totusi, daca visati la lucruri mai exclusiviste, inseamna ca sunteti si pregatiti financiar ca atare, pentru ca variante ale ceasului cu tot felul de metale pretioase si design ajung la 15.000 euro.

Sub carcasa, ca sa stiti mai bine pe ce dati banii, exista un CPU Freescale IMX233 si 64 MB de memorie, dar aveti posibilitatea stocarii flash pana la 4GB. Autonomia bateriei merge pana la 48 de ore de folosire fara Bluetooth si pana la 30 de ore cu utilizare Bluetooth. Nu exista nici o conexiune de retea, asa ca un update sau un transfer wireless de informatie sunt imposibile.

Oricum, aveti timp sa va ganditi sau sa strangeti bani, pentru ca lansarea va fi in luna noiembrie.

I'm watch, blue sky I'm watch

Sursa: PCmag