Android si Apple sunt pe primul loc, in doua topuri diferite

Android si Apple sunt pe primul loc, in doua topuri diferite

 

Desi extrapolarea piatei americane la nivel global si considerarea unui exemplu concludent chiar si pentru tara noastra a cifrelor de vanzari din SUA nu sunt intotdeauna potrivite, e interesant sa aruncam un ochi sau doi asupra noului set de cifre mai mult sau mai putin surprinzatoare din domeniul portabilelor facute publice de compania de sondaje, statistici si probabilitati Nielsen.

Printre cele cateva elemente importante relevate de acest sondaj realizat exclusiv printre platitorii de abonamente de telefonie mobile, nu si printre posesorii de telefoane cu cartela preplatita, merita retinute cateva idei. Plaforma Android este cea mai populara in SUA, 39% din toate smartphone-urile utilizate in acest moment fiind propulsate de sistemul de operare al celor de la Google.

In ceea ce priveste realizarile Apple, chiar daca se afla pe primul loc ca vanzari de terminale, al sau iOS este totusi pe locul doi dupa Android, cu 28%. Luand in calcul faptul ca dominatia Android-ului este un efort de echipa intre jucatori importanti precum HTC, Motorola, Samsung si nu numai atat, locul doi al sistemului de operare de pe iPhone pare o realizare chiar importanta.

Legat de performanta celor de la RIM BlackBerry, unde vorbim tot de o echipa care se ocupa atat de hardware cat si de software, locul 3 nu numai ca este binemeritat in aceasta cursa, ci este si mai bine decat s-ar astepta unii utilizatori. Daca amintim si restul concurentei, Windows Phone si Windows Mobile mai ocupa 9% din piata, in timp ce WebOS-ul celor de la HP si terminalele cu Symbian detin fiecare cate 2 procente.

Tinand cont ca vorbim de un sondaj realizat pe ,,doar” 20.000 de persoane platitoare de abonament si doar in Statele Unite ale Americii, va lasam pe vor sa decideti cat de mare este aplicabilitatea acestor cifre in Europa in general sau in tara noastra, in particular.