AMD Llano este acum oficial!

AMD Llano este acum oficial!

Incepand de astazi noua platforma AMD, faimosul Llano este oficial disponibila! Ce inseamna acest lucru? Ei bine in primul rand, consum de energie mai redus, performante mai bune, temperaturi mai reduse de functionare (implicit chipset-ul este mai mic ca dimensiune) si bineinteles o durata de viata mai mare a bateriei pentru dispozitivele portabile. O sa intrebati acum cat de mare? Pai semnificativ mai mare va voi raspunde! Motivul? nu am apucat inca sa testez aceasta tehnologie, insa abia astept!

Sa va spun cateva cuvinte despre AMD Llano, sau mai bine spus despre AMD.

De ce a durat atat pana cand uniunea ATI-AMD s-a transformat in „doar” AMD si pana cand a fost lansat un cip cu adevarat fiabil si performant? Raspunsul este destul de simplu: AMD a dorit ca produsul lor sa fie si accesibil. Producatorul a tintit catre performanta mai ridicata decat a concurentei cat si catre un pret de vanzare redus. Prima serie de APU-uri, Brazos a fost o gura de aer proaspat pentru netbook-uri sau sisteme mici insa nu oferea o putere de calcul scalabila.

Poate va mai aduceti aminte de lansarea platformei AMD Fusion anul trecut si implicit de notarea AMD VISION. Ei bine aceasta era destinata atat celor care comercializau produse de IT cat si cumparatorilor, pentru o mai buna intelegere a nevoilor consumatorului. VISION BASIC, ULTIMATE, BLACK erau doar cateva notatii ale acestei platforme care insa nu au avut parte de intelegerea aprofundata a consumatorilor in special. Anul acesta AMD vine cu o noua denumire si anume A4, A6, A8 pentru sistemele portabile, E2 fiind cel mai slabut dintre ele si fiind in special destinat netbook-urilor si sistemelor HTPC, iar A8 fiind varful de gama.

Nu am sa va „inghesui” acum cu o multime de informatii despre noua platforma ci va propun mai degraba sa le prezentam treptat, in functie de penetrarea pietei, si, mai important, va voi delecta in curand cu o multime de imagini si clipuri video ale prezentarii de maine si ale nenumaratelor sisteme prezente acolo, pentru toate gusturile si pentru toate buzunarele. Stati cu ochii pe noi!

Citește și: