AMD lanseaza noi APU-uri pentru sistemele embedded

AMD lanseaza noi APU-uri pentru sistemele embedded

AMD G SeriesImbunatatindu-si seria G de APU-uri si combinand elemente din ceea ce ne-am obisnuit sa apreciem la Fusion cu un consum si mai redus de energie, AMD a lansat doua noi bucati de tehnologie.

Intitulate T40E si T40R, noile APU-uri integreaza atat un procesor X86 capabil de a rula instructiuni pe 64biti (Bobcat), cat si un GPU compatibil cu functiile avansate din DX11. Daca sunteti la curent cu evolutia modelului din aceasta gama de produse lansata de AMD, ati putea zice ca linia G nu a suferit schimbari majore, insa v-ati insela.

Consumul de energie al noilor modele T40E si T40R este echivalentul a 39% din consumul vechilor modele. In traducere, T40R, un single core, vine cu un TDP de 5,5 wati, in timp ce dual core-ul T40E vine cu TDP de 6,4 wati.

Ca utilitate, AMD a gandit pentru aceste noi bucati de siliciu integrarea lor in sisteme fara ventilatoare, dispozitive portabile pentru utilizare industriala, kiosk-uri, precum si PC-uri Pico – ITX. Asteptam sa vedem cum se misca in MS Word, daca nu pe Google Earth.

Citește și:
Etichete: