Amazon lanseaza multe produse noi…Kindle, Kindle Fire, Kindle Touch [+VIDEO]

Amazon lanseaza multe produse noi…Kindle, Kindle Fire, Kindle Touch [+VIDEO]

In cadrul unei conferinte desfasurate ieri la New York, Amazon a aratat, poate pentru prima oara faptul ca poate crea si hardare ceva mai serios decat un simplu ebook reader.

Kindle Fire este prima tableta a companiei si dispune de cu ecran IPS de 7 inci, protejat de Gorilla Glass care la doar 199$ vine cu un procesor dual core 1 GHz TI OMAP, 512 MB RAM si 8 GB spatiu de stocare. Chiar daca nu are conectivitate 3G, camera video/foto sau microfon, la cele doar 414 grame, utilizatorii pot tolera destul de multe lipsuri atata timp cat ecranul este de calitate inalta.

Cum era de asteptat, noul Fire vine cu Android preinstalat, insa interfata nativa este modificata considerabil pentru a beneficia de serviciile Amazon. Evident, include suport pentru Amazon AppStore, insa nu ofera acces la Android Market. Tot continutul asociat unui cont de Amazon va fi disponibil atat online cat si offline prin Amazon Cloud Storage. Noua tableta este disponibila deja pentru precomanda, insa momentan numai pentru utilizatorii din SUA. Primele livrari se vor efectua abia pe 15 noiembrie.

Pe langa acest nou device, Amazon a anuntat o nuoa generatie pentru clasicului Kindle. La doar 100 de Euro pe magazinele europene, ebook readerul este disponibil pentru comanda incepand de astazi. Chiar daca modelul cel mai ieftin include reclame prin interfata, editiile fara reclame intitulate Kindle Keyboard incep de la 120 de Euro, un pret mai mic decat cel al modelului precedent.

Un nou tip de produs este Kindle Touch disponibil la 99$ cu WiFi si 139$ cu 3G. Folosind un sistem touchscreen bazat pe tehnologie IR, noul ebook reader „Touch” este mai subtire si mai usor decat dispozitivele de acest fel disponibile pe piata. Acesta are o carcasa argintie, iar tehnologia e-ink din panou este de ultima generatie. Disponibil, de asemenea doar in SUA pentru pre-comanda incepand de astazi, noul Kindle Touch va ajunge la primii clienti incepand cu 21 noiembrie.

Ce Kindle va luati?

Citește și: