Alternativa ieftina la AR Drone – Griffin Helo TC

Alternativa ieftina la AR Drone - Griffin Helo TC

Griffin Helo TC

Daca nu aveti bani de un AR Drone [review] pentru a va pune la incercare talente de pilot de quadri-copter, Griffin va lansa o alternativa mult mai ieftina la acesta, numita Helo TC.

Gandit ca o jucarie indoor, noul Helo TC cel mai probabil nu va rezista la ploaie. Acesta va putea fi pilotat atat cu ajutorul conceptului Touch-to-Fly, care implica miscarea degetelor pe ecranul dispozitivului cu iOS, cat si prin intermediul Tilt-to-Fly, context in care miscarile pe care le faceti cu dispozitivul din mana sunt transpuse in miscarile elicopterului.

Jucaria se alimenteaza la USB, iar dupa aproximativ jumate de ora de stand-by conectat la un astfel de port, ofera 8 minute glorioase de deplasari. Un avantaj al controlului pe iOS este posibilitatea programarii anumitor trasee pe care elicopterul ulterior sa le parcurga singura, insa un dezavantaj major este insa faptul ca necesita un emitator infrarosu care trebuie sa stea conectat de un iDevice in permanenta. Acesta se alimenteaza de la 4 baterii AAA, in timp ce elicopterul vine cu un acumulator integrat.

In cazul in care vreti sa va jucati cu Helo TC noaptea, merita sa retineti ca cele 5 LED-uri vor scoate tot timpul micul aparat de zbor in evidenta. Chiar daca mai dureaza cateva luni bune pana la momentul lansarii acestuia, pretul de 50$ va ar putea face perioada de asteptare sa para un pic mai scurta pentru unii dintre noi.

Sursa: Engadget

Citește și: