A inceput retragerea sistemelor cu eroarea Intel Sandy Bridge

A inceput retragerea sistemelor cu eroarea Intel Sandy Bridge

Producatorii de computere au inceput deja sa anunte retragerea sistemelor afectate din cauza cipurilor Intel Sandy Bridge.

Samsung va acorda despagubiri sau posibilitatea inlocuirii unora dintre PC-urile proprii echipate cu chipset-uri care suporta procesoare Sandy Bridge [preview]. Este vorba despre sase modele vandute in Coreea de Sud si un model vandut in Statele Unite, insumand undeva intre 2.000 si 3.000 de unitati.

Lenovo va face un anunt dupa ce va stabili, impreuna cu Intel, solutia cea mai potrivita, la fel si Fujitsu urmeaza sa ia o decizie in acest sens.

De asemenea, Toshiba a publicat o lista a modelelor de laptop eligibile pentru despagubire, laptopuri vandute dupa data de 9 ianuarie.

Multe companii, precum NEC Corporation, au fost nevoite sa amane lansarea noilor modele pana la rezolvarea problemelor. Alti producatori afectati sunt si Apple, HP si Dell.

Intel a anuntat ieri ca ar putea cheltui 700 de milioane de dolari pentru a repara si inlocui produsele afectate, iar in privinta defectiunii, compania a spus ca a fost corectata.

Problema a fost legata de un tranzistor cu scurgeri de curent, iar consecinta consta in slabirea performantei sau chiar defectarea completa a portului SATA de 3Gbps.

Sursa: Business Week


UPDATE:

Gigabyte si MSI au oprit vanzarea produselor compatibile Sandy Bridge pana cand Intel va livra stocuri neafectate.

In plus, Intel apreciaza mai nou ca va avea pierderi de aproximativ 1 miliard de dolari din „ratarea vanzarilor alte costuri”. Va amintesc estimarea initiala, de ieri: 300 de milioane de dolari.

Citește și: