11 iul. 2011 | 14:14

8 milioane $ daune – Apple mai si pierde procese

ACTUALITATE
8 milioane $ daune - Apple mai si pierde procese

ipod-playlistSi ce daca Apple are o armata de avocati creativi? Nu se poate intampla sa duca lipsa de succes din cand in cand?

Bloomberg a publicat un articol care spune ca Personal Audio, o companie cu cateva patente in ceea ce priveste tehnologii audio, a castigat impotriva celor de la Apple un proces legat de conceptul de liste cu melodii descarcabile de pe internet.

Compania care a facut plangere a cerut… 84 milioane $, insa doar 8 milioane au fost necesari pentru a incheia procesul.

Totusi, mai trist este alt aspect. Plangerea era legata de un player audio software care poate primi sau descarca liste cu melodii navigabile de pe internet din care poti selecta pentru redare doar unele preferate, iar Apple nu integreaza pe nici un produs al companiei aceasta functie. Playlist-urile fie ti le creezi singur, fie le folosesti pe cele autogenerate de catre iTunes, dar cu siguranta nu le poti descarca de pe internet.

Cazul a fost pierdut si Apple a trebui sa plateasca suma pedeapsa de 8 milioane$. Oricum, sunt curios sunt daca alte companii cu tehnologii asemanatoare, producatoare de MP3 playere, vor fi atacate de aceeasi armata de avocati.