4 (TB) dintr-o lovitura

, 09 Mar, 12:27

Ajungand la 1 TB pe 1 platan, cand un HDD obisnuit vine cu 3,4 asfel de “discuri”, Samsung inghesuie din ce in ce mai multe informatii pe un nou dispozitiv portabil.

Parca inspirat dintr-un un nou proces de fabricatie care introduce mai multe date in HDD-uri de 2,5 cat si de 3,5 inci, noua densitate de informatie promite hard disk-uri de 4 TB intr-un viitor foarte apropiat. In comparatie, pana acum la 3 TB de date se putea trage linistit linie cand venea vorba de noi de dispozitive stocare dintr-o bucata.

Noua tehnologie va fi integrata in modele atat pentru notebook-uri, cat si pentru desktop-uri, insa una din lansari nu a fost specifata.

Oricum, Samsung a oferit un volum bogat de informatii din noua serie. Integrate in seria SpinPoint EcoGreen, noile HDD-uri vor functiona la 5400 RPM si vor avea 32 MB memoria cache. Pentru comunicarea cu placa de baza se va folosi un port SATA III – 6 Gbps, astfel nici o secunda nu va veti simti coplesit de tehnologie.

Chiar daca sunt de asteptat preturi foarte mari pentru noile modele, HDD-urile de 3TB care sunt acum pe piata au toate sanse sa se ieftineasca.


Sursa: Electronista

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail