27 mai 2011 | 12:42

3D pe YouTube – Chiar merge! [+VIDEO]

ACTUALITATE
3D pe YouTube - Chiar merge! [+VIDEO]

Chiar daca a trecut ceva timp de cand Nvidia a promis ca cele cateva video clipuri 3D de pe YouTube vor putea fi vizionate si in format 3D Vision, abia in aceste zile acest proiect a devenit realitate.

Ce-i drept, exista un numar destul de mare de conditii pe care trebuie sa la indepliniti inainte de experimenta acest tip de continut, totusi sentimentul este cu atat mai coplesitor.

NVIDIA 3D, NVIDIA 3D vision, NVIDIA 3D youtube, 3D youtube, 3D youtube

Pentru inceput, pe langa faptul ca aveti nevoie de un GPU NVIDIA si o versiune de driver mai recenta decat 275 instalata, momentan singurul browser care suporta acest tip de continut este Firefox 4. Acum nu mai ramane decat sa aveti un display compatibil, indiferent daca vorbim de un monitor, 3DTV sau proiector 3D. Interesanta este si tehnologia folosita, momentan tot acest continut fiind disponibil doar in HTML5, nu Flash.

Aveti nevoie, desigur, si de ochelari, insa YouTube, pentru a nu incuraja monopolul, suporta afisarea continutului 3D si in format anaglif (ochelari Red/Cyan) sau chiar Side-by-side – pentru anumite televizoare care suporta 3D in acest format, posesorii de placi video NVIDIA nefiind singurii privilegiati.

Inca un detaliu este ca ruleaza doar pe Windows 7, mai rezista cineva cu XP?