3D fara ochelari de la Samsung… in 3 ani

, 18 Mar, 09:31

In aceste zile la Shanghai se desfasoara targul de tehnologie FPD (Flat Panel Display) 2011, context in care Samsung a profitat de ocazie pentru a-si scoate la lumina pentru prima oara prototipul unui display 3D fara ochelari.

Are o diagonala de 55 inci (139,7 cm), iar distanta optima de vizionare este intre 2,5 si 6 metri.

Cum era de asteptat respectivul ecran va putea functiona fara probleme si in mod 2D, schimbarea intre cele doua moduri realizandu-se printr-un switch. Respectivul TV este un LCD capabil de rezolutie Full HD ce putea sa impinga prin panou o cantitate de lumina egala cu 500cd/m2, reusind in acelasi timp sa mentina un contrat real de 4000:1. Pentru iluminarea display-ului cu cristale lichide s-a folosit retroiluminarea cu CCFL (cold cathode fluorescent lamp), insa un reprezentat Samsung a confirmat posibilitatea utilizarii tehnologiei LED pentru retroiluminare in modelele finale.

Legat de momentul aparitiei pe piata a unui model asemanator, singurele „guri avizate” au aproximat 3 ani pentru momentul lansarii.


Sursa: Techon

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail