29 mart. 2010 | 15:16

Victorinox Secure Pro, cel mai sigur briceag USB din lume

ACTUALITATE
Victorinox Secure Pro, cel mai sigur briceag USB din lume

Victorinox Secure ProCreat de specialistul Martin Kuster, acest inedit stick de memorie se laudă ca fiind cel mai sigur suport portabil de date din lume. Şi asta pentru că are un nivel de securizare a datelor fără precedent: sistem de criptare bazat pe tehnologia AES256 şi cititor de amprentă. Sună cel puţin interesant, dar asta nu e tot, pentru că dacă cineva încearcă să desfacă sau să demonteze în vreun fel stick-ul, acesta iniţiază automat un proces de autodistrugere care arde procesorul şi chipul de memorie, moment din care toate datele stocate nu mai pot fi accesate pentru că nu mai există…

Acest briceag USB este disponibil în Anglia în variante de 8, 16 şi 32GB, iar preţul este cuprins între 50 şi 180 de lire.

Pe lângă securitatea nemaiîntâlnită, stick-ul oferă şi alte avantaje high tech, cum ar fi: o mini lanternă LED, un pix, un cuţit, o foarfecă , o şurubelniţă şi nu în ultimul rând o pilă de unghii şi un inel pentru agăţarea la chei…

Lăsând gluma la o parte, cei de la Victorinox au oferit un premiu de 100.000 de lire în ziua lansării, unui grup de hackeri profesionişti dacă vor reuşi să acceseze informaţiile de pe stick în două ore.

După cum era şi de aşteptat premiul nu a fost câştigat, iar Secure Pro poate fi considerat pe bună dreptate că este cel mai sigur briceag/stick USB.


Sursa: Akihabaranews