19 feb. 2010 | 10:07

Următoarea platformă Atom a Intel: Oak Trail

ACTUALITATE
Următoarea platformă Atom a Intel: Oak Trail

1După recenta lansare a platformei Pine Trail cu noul procesor Intel Atom N450, în mod curios, nu prea au mai fost ştiri despre celălalt Atom, seria Z, care susţine multe dispozitive mobile populare cu acces Internet (MID), netbook-uri şi computere personale ultramobile (UMPC), inclusiv venerabilul Sony VAIO P şi mai recentul Fujitsu UH900/LOOX U.

Acum a apărut însă un zvon despre următoarea platformă Atom a Intel, care ar purta nume de cod ”Oak Trail”, un adevărat succesor al cipurilor din seria Z. Zvonul, neconfirmat, vine de la PC Watch, potrivit cărora componentele Oak Trail, care le vor înlocui pe cele din seria Z, vor fi variante pentru Windows ale actualelor Moorestown.

Procesoarele Oak Trail ar putea fi mai eficiente decât actuala serie N a Intel, din punct de vedere energetic. Momentan, aşteptăm şi alte detalii la suprafaţă. Oricum, dacă aceste zvonuri se vor dovedi reale, vom putea la o nouă generaţie de VAIO P-uri, UH900-uri şi, de ce nu, la alte dispozitive grozave. Tu la ce te aştepţi?


Sursa: Pocketables