Top 5 predicţii Cisco despre tehnologie

, 29 Ian, 11:47

Predictii tehnologiceDave Evans, Chief Futurologist la Cisco Internet Business Solutions Group (IBSG), a susținut săptămâna aceasta o videoconferință având ca temă predicțiile cu privire la evoluția tehnologică. Interesant de menționat este faptul că această videoconferință s-a desfășurat simultan în șapte orașe: Washington, Madrid, San Jose, Varșovia, Praga, Budapesta și București, la o calitate de 1080p fără nici cel mai mic lag, toți cei prezenți putând interveni în discuție în timp real.

Evans a prezentat și o listă a celor mai importante 25 de predicții tehnologice pentru următorii 20-30 de ani, având ca punct de reper în special evoluția tehnologică actuală, precum și rata de creștere a industriilor IT&C.

Din top 25, Playtech.ro a selectat cinci dintre cele mai interesante predicții:

1. În următorii doi ani informațiile de pe Internet se vor dubla la fiecare 11 ore.

2. Începând cu anul 2020 media datelor stocate de o persoană va atinge 130 de terabaiţi, față de 128 de gigabaiţi cât este în prezent.

3. Din 2029, vom putea cumpăra 11 petabaiţi (echivalentul unui videoclip de calitate Blu-ray care să ruleze în continuu 24 de ore pe zi timp de 600 de ani) cu doar 100 de dolari.

4. În următorii cinci ani orice suprafață va putea deveni un display.

5. Vitezele de acces la internet vor crește de 20 de ori până în 2020.

În cei 30 de ani de când lucrează în cadrul Cisco, Evans a acumulat suficientă experiență încât a ajuns să facă predicții cu privire la dezvoltările tehnicii de calcul și nu numai. Așa cum a afirmat în cadrul videoconferinței, o parte dintre aceste predicții s-au adeverit deja, dar o și mai mare parte urmează să fie testate în viitorul mai mult sau mai puțin apropiat.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!

Comentarii

Scurtu Sorin Izvoras

O noua previziune bazata pe fapte.
Actuala TV3D va fi „ajutata” sau inlocuita de TV3D existenta inca din Anul 1995,creata de mine.
Functioneaza fara dispozitive intermediare(tip ochelari), pe relativ ori ce tip de display de buna calitate, imaginea este socanta (pozitiv), iar costurile sunt f. scazute relativ.
Nu am reusit sa impun inventia(inventiile), in primul rind din cauza neincrederii si obisnuitelor pareri negativiste ale conationalilor si specialistilor- Nu au reusit ei francezii, japonezii sau americanii, si te lauzi d-ta cu asta, – sau – Pleaca domnule in strainatate si arat-o acolo- acesta fiind un oficial).
Am dat alte doua inventii „la schimb” pentru a fi ajutat in tara(pe baza uneia dintre ele , „cineva” a ajuns director la un mare institut”via Anglia”, insa si acolo a cam facut prapad, asa ca a fost dat afara,- insa nu am primit decat promisiuni si incercari de a fi „fentat” si cu acestea doua(TV3D pentru o singura persoana si TV3D pentru mai multe-respectiv cite pot vedea ecranul.
Revin cu aceste informatii, deoarece a cam venit momentul de cotitura in aceasta privinta, mai ales prin prizma relativei stopari a progresului TV3D actuale si a problemelor vizuale inerente unui proces artificial.
Cu stima
Izvoras Sorin Scurtu

Comments are closed.

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail