Top 5 predicţii Cisco despre tehnologie

Top 5 predicţii Cisco despre tehnologie

Predictii tehnologiceDave Evans, Chief Futurologist la Cisco Internet Business Solutions Group (IBSG), a susținut săptămâna aceasta o videoconferință având ca temă predicțiile cu privire la evoluția tehnologică. Interesant de menționat este faptul că această videoconferință s-a desfășurat simultan în șapte orașe: Washington, Madrid, San Jose, Varșovia, Praga, Budapesta și București, la o calitate de 1080p fără nici cel mai mic lag, toți cei prezenți putând interveni în discuție în timp real.

Evans a prezentat și o listă a celor mai importante 25 de predicții tehnologice pentru următorii 20-30 de ani, având ca punct de reper în special evoluția tehnologică actuală, precum și rata de creștere a industriilor IT&C.

Din top 25, Playtech.ro a selectat cinci dintre cele mai interesante predicții:

1. În următorii doi ani informațiile de pe Internet se vor dubla la fiecare 11 ore.

2. Începând cu anul 2020 media datelor stocate de o persoană va atinge 130 de terabaiţi, față de 128 de gigabaiţi cât este în prezent.

3. Din 2029, vom putea cumpăra 11 petabaiţi (echivalentul unui videoclip de calitate Blu-ray care să ruleze în continuu 24 de ore pe zi timp de 600 de ani) cu doar 100 de dolari.

4. În următorii cinci ani orice suprafață va putea deveni un display.

5. Vitezele de acces la internet vor crește de 20 de ori până în 2020.

În cei 30 de ani de când lucrează în cadrul Cisco, Evans a acumulat suficientă experiență încât a ajuns să facă predicții cu privire la dezvoltările tehnicii de calcul și nu numai. Așa cum a afirmat în cadrul videoconferinței, o parte dintre aceste predicții s-au adeverit deja, dar o și mai mare parte urmează să fie testate în viitorul mai mult sau mai puțin apropiat.

Citește și:
Etichete: