Tetris şi cele peste 100 mil de download-uri

Tetris şi cele peste 100 mil de download-uri

TetrisAlexey Pajitnov încă are un cuvânt de spus cu invenţia lui mai veche de 25 de ani. Utilizatorii de telefoane mobile au descărcat Tetris de peste 100.000.000 de ori, potrivit EA Mobile şi companiei care deţine drepturile asupra jocului, Blue Planet Software. Şi o precizare: este vorba de download-uri.

Tetris este disponibil în toată lumea pe mai mult de 64.000 de platforme de mobil diferite, dintre care aproximativ 20% sunt telefoane smart. Preţul de descărcare variază între 1,99 dolari prin EA Mobile şi 4,99 dolari pentru iPhone şi iPod Touch. Iar asta înseamnă, dacă facem un calcul, o mulţime de bani.

Jocul Tetris a fost creat de un programator rus în 1984 şi a devenit foarte popular din 1989, când a putut fi jucat pe dispozitivul mobil Game Boy, al Nintendo. De atunci, a fost jucat în continuare pe console, Internet şi gadget-uri mobile. ”Are succes la toate categoriile de vârstă şi toate culturile”, afirmă Alexey Pajitnov, creatorul Tetris. Programatorul mai spune că jocul în sine este simplu şi poate fi spart uşor. Dificultatea constă în obţinerea unor rezultate bune.


Sursa: Associated Press

Etichete: