26 mart. 2010 | 11:54

Tehnologia din baie: de la bizar la ridicol

TEHNOLOGIE
Tehnologia din baie: de la bizar la ridicol

0Deoarece trăim în secolul vitezei, încercăm din răsputeri să valorificăm timpul până la ultima secundă. Şi cum facem asta? Exploatăm la maximum timpul petrecut în baie, care se ştie că este destul de îndelungat atât pentru persoanele de sex feminin, cât şi pentru cele de sex masculin.  Prin urmare, ce putem face concret: să ne uităm la televizor în timp ce ne spălăm pe dinţi sau să ne bronzăm în timp ce facem duş… eh, de-ale tehnologiei lucruri.

Iar dacă eşti un mic techy, probabil chiar ţi-ai dori ca umilul spaţiu al toaletei să conţină ceva viaţă modernă, precum…


  1. 11. Televizor în oglindă

Televizorul LCD TV Eclipse face parte din oglinda de la baie. Dacă nu este pornit, îţi vei vedea reflexia fără probleme, nici nu vei observa că este acolo un televizor. Dar odată deschis, îţi vei putea satisface nevoia de a fi informat încă de la prima oră, când de abia te speli pe faţă.

Şi cum nimic nu se poate fără finanţare, pentru acest dispozitiv vei scoate din buzunar cel puţin 1.320$ pentru o diagonală de 15-inch (38 cm), respectiv peste 1.500$ pentru 20-inch (50 cm).


22. Robinet inteligent

Trebuie să recunoşti că se pierde mult timp până nimereşti temperatura potrivită a apei. Aici intră în schemă iHouse, robinetul inteligent care ştie exact ce îţi place: numai cât se uită la tine (dispune de funcţie de recunoaştere facială) şi ştie exact ce temperatură şi ce presiune vrei să aibă apa.

Iar ce urmează chiar te va convinge: ecranul tactil îţi permite chiar să îţi verifici poşta electronică, starea vremii sau agenda pe ziua în curs… în timp ce te speli? Pai important este să fii la curent cu noutăţile non-stop.


33. Cântar Wi-Fi şi aplicaţii iPhone

În cazul în care ţii o dieta sau doar încerci să îţi păstrezi greutatea, mai nou poţi avea sprijinul prietenilor virtuali. Probabil ţi-ar fi de ajutor ca în momentul în care te cântăreşti, datele despre greutate, indicele de masă corporală sau nivelul de grăsime din organism să se uploadeze automat pe pagina ta de Facebook sau Twitter.

Cu 168$ poţi cumpăra acest cântar care se conecteaza la Internet prin WiFi, dându-ţi posibilitatea de le transmite prietenilor coordonatele. Oricum, reţine toate înregistrările, pentru a vedea variaţiile în greutate. Există chiar şi o aplicaţie gratuită pentru iPhone, destinată monitorizării înregistrărilor acestui dispozitiv.


44. Duş sau solar?

Daca nu ai timp să te duci la solar, există şi pentru acest lucru o soluţie: te bronzezi în timp ce faci duş, cu o investiţie inţială de numai… 11.000$. Îndreaptă lămpile de bronzare către zonele mai palide, pe care soarele nu prea le atinge şi satisfacţia e maximă.


55. Periaj dentar la secundă

Tehnologia a avansat şi în cazul periuţelor de dinţi. Cu produsele din Oral B Professional Care SmartSeries 5000 poţi stabili un timp minim sau maxim pentru periaj, poţi controla presiunea şi poti vedea şi de cate ori ai periat într-un loc. Toul din telecomandă.

Preţul de pornire este de aproximativ 110$, bani pentru care eşti anunţat automat şi când este cazul să schimbi capul periuţei.


  1. 66. Oglindă versus iPod

Am văzut cum stă treaba cu televizorul oglindă. Acum e rândul oglinzii touchscreen Stocco Matre, din care poţi controla iPod-ul. Are formă dreptunghiulară, cu ramă de aluminiu, iar pe lângă muzică poţi controla şi un barometru, diferite intensităţi şi culori ale luminii, precum şi dezaburirea automată.


77. Pentru ruşinoşi

Posesorii de iPhone care se ruşinează de zgomotele pe care le produc în baie, au acum la dispoziţie o aplicaţie care redă sunetul produs atunci când se trage apa, pentru 30, 60, 90 sau 120 de secunde. Aplicaţia costă doar 99 centi în App Store. Şi iţi pui astfel în aplicare şi spiritul ecologic, deoarece nu mai tragi apa efectiv decât la final.

Iar în cazul în care te intrebai, ”eco-oto” este abrevierea englezo-japoneză pentru ”ecological sound” (sunet ecologic).


88. Vasele de toaletă şi relaxarea

Japonezii sunt numarul unu în producerea celor mai inovative vase de toalete. Spre exemplu, Toto Neorest 550 redă efecte auditive diverse, precum cele ale valurilor care se lovesc de faleză ori susurul unui pârâu, pentru a acoperi cacofonia naturală a corpului tău. Capacul se ridică şi se lasa în mod automat, având şi o lumina de noapte programabilă.

Totul pentru un preţ cuprins între 5.460$ şi 6.280$.


99. Discoteca la duş sau terapie prin culori?

Poţi avea propriul joc de lumini când faci baie, prin montarea acestor capuri de duş. Când apa este rece, strălucesc ledurile verzi. Cu cât apa se încălzeşte, cu atât luminile trec prin diferite nuanţe de albastru, violet, până la ajung la culoarea roşie, ce semnalizează o apă fierbinte, clocotită chiar. Iar dacă ai vreo preferinţă de culoare, telecomanda îţi permite să o alegi pe cea dorită.

Preţul? 13$, pe website-ul Chinavision electronics.


1010. Căşti wireless

Terapia prin culori poate fi completată de cea prin muzică. O pereche de căşti wireless, care costă doar 300$ şi, evident, pot fi scufundate odată cu tine, pentru că sunt rezistente la apă.

Mai interesant este faptul că aceste căşti Bain Ultra’s funcţionează şi pe post de telecomandă, perminţându-ţi să îţi creezi propriul playlist.


1111. Cada cu televizor

Sunt sigură că puteai anticipa cada cu televizor LCD waterproof. Unicul pericol pe care îl sesisez este să nu adormi în cadă în timp ce te uiţi la vreun film.


1212. iPod în sauna?

Ţi-ai cumparat un album nou de muzică pe care vrei să îl inaugurezi la saună? Nu este nevoie să te lipseşti de ascultarea melodiilor preferate, pentru că există acum şi o metodă de a lua cu tine MP3 playerul în camera cu aburi.

Sauna Steamist Total Sense oferă posibilitatea inserării unui spaţiu anume pentru dispozitivul tău multimedia care îl fereste de umiditate, pentru un preţ suplimentar de 1.150$. O asemenea bijuterie s-ar potrivi foarte bine cu sauna proprie, trebuie să recunoşti. Mai departe însă te las pe tine să calculezi cât costă achiziţionarea şi instalarea saunei.


1313. Bideu cu telecomandă

Coco 6035R este un bideu cu telecomandă, cunoscut ca Bentley-ul bideurilor, şi costă 600$. Încălzeşte apa, împrospătează aerul, are telecomandă, tot tacâmul. Iar dacă preţul ţi se pare cam piperat, gândeşte-te că vei economisi cu hârtia de toaletă.


1414. Toto Talk

Mergi la toaletă, ţi-ai uitat ziarul/ cartea/ telefonul… pe scurt, te plictiseşti. Ei, aici intră în schemă toaleta vorbitoare, care îţi poate ţine companie: ştiri, cotaţii bursiere, horoscop, tot ce vrei. Se numeşte Toto Talk şi îşi poate mişca şi ”buzele”! Nu ţi-ar plăcea să o auzi spunând: “Stăpâne, esti atât de sexi când te speli pe mâini!” ..?

Uite cum vorbeşte:


1515. Capacul încălzit

Sunt convinsă că nu este prima dată când auzi de această idee, dar sunt la fel de convinsă că ţi se pare soluţia optimă pentru băile răcoroase. Circuitul de 12 volţi poate asigura o temperatură cu 20-25 grade Celsius peste cea din încăpere. Dispune şi de un agent antimicrobian, care împiedică dezvoltarea bacteriilor sau a ciupercilor.

Preţurile pornesc de la 80$.


Sursa: Msnbc