Sony are prima camera video cu obiectiv interschimbabil

Sony are prima camera video cu obiectiv interschimbabil

Sony a anuntat “prima camera video de mana cu lentile interschimbabile” – NEX-VG10.

Camera are capabilitati Full HD si poate inregistra AVCHD pana la 24Mbps, cu rezolutie 1920×1080/60i. Camera poate inregistra pe discuri Blu-ray, intrucat codecul AVCHD este compatibil cu format Blu-ray.

[galleria gid=”cam”]

De asemenea, camera are proprietati de fotografiere la o rezolutie de pana la 14,2 megapixeli si poate executa imagini la foc continuu cu pana la 7 cadre pe secunda, datorita procesorului de imagine Sony BIONZ. Imaginile pot fi procesate in sase stiluri diferite: Standard, Vivid, Portrait, Landscape, Sunset si B&W, iar gradul de contrast, saturatie si claritate poate fi ajustat.

Obiectivul Optical SteadyShot de 18-200mm, cu stabilizator de imagine, ofera zoom de 11x la o distanta focala efectiva de 27mm-300mm pentru foto si de 32,4mm-360mm pentru video (echivalent 35mm). Insa poate fi adaugat si un alt obiectiv, prin intermediul unui adaptor, care se comercializeaza separat.

NEX-VG10 are microfon stereo cu patru capsule si include atat jack pentru microfon extern, cat si jack de casti stereo, pentru monitorizare audio de precizie.

Camera accepta Memory Stick PRO Duo/Memory Stick PRO-HG Duo si SD/SDHC media.

Sony NEX-VG10, care cantareste 1,3 kg, va costa aproximativ 2.000 de euro si va fi disponibila din octombrie 2010, insa startul precomenzilor a fost deja dat.

Citește și: