30 ian. 2010 | 16:53

Somalia: Interzicerea jocurilor îi îndreaptă pe tineri spre arme adevărate

ACTUALITATE
Somalia: Interzicerea jocurilor îi îndreaptă pe tineri spre arme adevărate

SomaliaSomalia are o mulţime de probleme, dar măcar există cybercafe-uri unde copiii se pot distra cu jocuri video. Totuşi, un grup islamist a dispus închiderea acestor centre şi interzicerea în teritoriile pe care le controlează.

Potrivit Hezb al-Islam, grupul rebel aliat cu mişcarea Shebab în lupta împotriva guvernului, ”toate centrele de jocuri video din zonele aflate sub controlul Hezb al-Islam vor fi închise, iar jocurile interzise. Jocurile video sunt concepute într-o asemenea manieră, încât ne distrug tradiţiile sociale, de aceea oricine va ignora ordinul va fi pedepsit, iar echipamentele sale vor fi confiscate”. Având în vedere acţiunile grupului, ”pedepsit” pare să se refere la ceva mai mult decât interzicerea de a ieşi la joacă. Jocurile video se pare că sunt destul de populare în zona capitalei somaleze Mogadishu, iar adolescenţii se întâlnesc la cybercafe-uri special pentru a juca.

Site-ul GamePolitics, care a furnizat ştirea, notează faptul că, prin interzicerea jocurilor video (aşa cum s-a întâmplat şi cu filmele), gruparea i-ar putea împinge în mod deliberat pe tineri să se alăture miliţiei locale în luptele din regiune.


Sursa: Kotaku