Shake it, charge it!

Shake it, charge it!

[galleria]

De ce sa ai grija incarcarii (sau descarcarii!) bateriilor, cand Brother Industries pare sa vina cu o solutie ideala, cel putin la momentul de fata: ai zgaltait bateria, s-a incarcat! Este o alta varianta bizara de reincarcare si pare imposibil, stiu. Iar deocamdata chiar este, la scara larga. Bateriile dezvoltate de Brother Industries, companie care activeaza in principal in domeniul printing-ului, sunt momentan in stadiul de prototip.

Oricum, nu va faceti iluzii ca le veti putea folosi pentru masini, nici macar pentru gadget-uri pretentioase. Dar o telecomda de televizor, de exemplu, poate accepta astfel debaterii bine-merci. Reprezentantii companiei sustin ca o telecomanda poate fi folosita prin scuturare pentru generarea de electricitate.

Bateriile cu energie generata prin vibratie (Vibration-powered Generating Battery), dupa cum au fost numite, ar putea inlocui modelele AA si AAA.

Bateriile Brother Industries vor putea fi utilizate cu dispozitive care nu sunt permanent cosumatoare de electricitate si au un consum redus de energie, de aproximativ 100mW. Consumul unei telecomenzi obisnuite este intre 40 si 100mW.

Prototipul produs de companie are marimea unor baterii AA si AAA. In interiorul carcasei, exista un generator cu inductie electromagnetica si un condensator electric cu strat dublu si capacitate de aproximativ 500mF. Capacitatea medie a generatorilor de marime AA este intre 10 si 180mW (frecventa 4-8Hz).

Bateriile Brother Industries vor fi prezentate in cadrrul expozitiei Techno Frontier 2010, care va avea loc in perioada 21-23 iulie, la Tokyo, si in cadrul careia compania pregateste si o serie de demonstratii. Sa le vedem!

Citește și: