Sapphire: noi placi grafice ATI, un nou Pachet ArcSoft

Sapphire: noi placi grafice ATI, un nou Pachet ArcSoft

Sapphire Technology a anuntat introducerea unor noi modele de placi grafice ATI din seria HD 5500, precum si a unui nou pachet cu ArcSoft.

Noile modele de placi grafice au diferite configuratii de memorie si optiuni de iesire catre afisaj, asigurand consumatorilor posibilitatea alegerii placii in functie de aplicatie si buget. Din moment ce tehnologia de baza consuma putina energie, nu este necesara o sursa de putere externa.

Tehnologia multi-ecran ATI Eyefinity este suportata de modele cu iesire DisplayPort. Aceasta tehnologie permite utilizatorului sa lucreze pe trei monitoare simultan ca si cum ar lucra pe unul singur. Avantajele apar cu precadere in folosirea aplicatiilor precum editarea foto, crearea de muzica si documente.

Alte modele din seria Sapphire HD 5550 au configuratii alternative ale iesirilor: DVI, HDMI si VGA. Varianta permite monitoarelor compatibile HDMI sau televizoarelor digitale sa emita atat video, cat si audio cu ajutorul unui singur cablu HDMI.

Toate modelele seriei HD 5550 au incorporat un UVD (Unified Video decoder), reducand incarcarea procesorului si asigurand decodare lina pentru continut Blu-ray si HD DVD prin codecurile VC-1 si H.264, precum si pentru fisierele Mpeg. In seria Sapphire HD 5000 UVD-ul a fost imbunatatit pentru a decoda simultan doua fluxuri video HD 1080p si pentru a afisa calitate video HD avand modul Windows Aero activat. In plus, suporta HDMI 1.3a cu Dolby TrueHD si DTS-HD Master Audio.

Seria Sapphire HD 5500 are la baza arhitectura grafica de success de la divizia ATI din cadrul AMD, construita prin procesul de 40nm. Suporta caracteristicile grafice avansate ale Microsoft DirectX 11, precum si Procesarea de Flux si decodare video. Modelele din aceasta familie de placi grafice au 320 de procesoare de Flux si suporta Microsoft DirectX 11 precum si accelerarea aplicatiilor compatibile cu ATI Stream.

ArcSoft TotalMedia Theatre 3 este o noua generatie de player media ce foloseste tehnologia ATI Stream suportata de catre seria Sapphire HD 5550 pentru a asigura redare lina video a continutului Blu-Ray si HD-DVD, precum si o imbunatatire a altor materiale video. In urma unei intelegeri cu ArcSoft, cei care achizitioneaza din seria Sapphire HD 5550 primesc o reducere de 50% pentru trecerea la versiunile ‘Gold’ sau ‘Platinum’ pana la 30 august 2010.

Seria Sapphire HD 5500 este compatibila cu jocurile si aplicatiile DirectX10.1, DirectX 10 si DirectX 9.0, afisand un nivel uimitor al detaliilor, transparentei si efectelor luminoase in noile aparitii software ce folosesc DirectX 11. Suportul CrossFire nativ permite ca doua sau mai multe placi sa fie folosite impreuna pentru performanta superioara pe o platforma compatibila CrossFireX. La seria HD 5500, CrossFireX este suportat software de catre driver, fara a fi nevoie de alte interconectari.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: