Samsung lansează module de 32GB DDR3

Samsung lansează module de 32GB DDR3

Samsung 32GB DDR3Samsung anunţă lansarea memoriilor DDR3 de 32 GB, care promit un nivel ridicat de performanţă. Aceste module sunt fabricate conform tehnologiei de 40 nm şi au fost proiectate să funcţioneze pe cele mai avansate servere, care au nevoie de performanţă crescută şi un consum cât mai redus de energie.

Ca să vă faceţi o idee despre cât de utile vor fi aceste noi memorii, trebuie să vă spunem că prin echiparea unui server cu procesor dual, cu module de 32 GB, se va ajunge la o memorie de sistem de 384 GB faţă de 192 GB, cât era maximul atins cu module de 16GB. Iar datorită noii tehnologii de fabricaţie, acest upgrade va creşte consumul de energie cu doar 5%.

De asemenea, în cazul serverelor ce au la bază procesoare cu patru nuclee, prin folosirea modulelor de 32 GB se va putea ajunge la o memorie RAM de 2TB, care va face faţă cu succes oricărei aplicaţii, indiferent de complexitatea acesteia.

Momentan nu s-a comunicat preţul acestor „super memorii”, dar cei de la Samsung au de gând să înceapă producerea şi distribuirea în masă începând de luna viitoare.


Sursa: Akihabaranews

Etichete: