Samsung anunta doua camere nou-noute pentru 2011

Samsung anunta doua camere nou-noute pentru 2011

Nu prea va mai asteptati ca saptamana aceasta sa fie anuntat ceva notabil in materie de IT, nu? Peste doua zile intram in noul an, toata lumea este ocupata cu aranjari, cumparaturi, pregatiri, invitatii. Mmm… aproape toata lumea.

Samsung, de exemplu, isi ocupa timpul cu altceva. Cu dezvaluirea celor doua camere, NX11 si WB700.

Vom vorbi mai intai de a doua, WB700, care promite un zoom de… 24x. Bine, zoom similar s-a mai auzit pe la Panasonic, la modelul FZ100, si probabil avem aceeasi truc: un zoom optic de 18x, completat pana la 24x dintr-un software care reduce aspectul pixelat al imaginii.

Camera ofera obiectic Schneider-Kreuznach de 24-432mm, stabilizare a imaginii, modul RAW si control manual total. In magazine va ajunge prin aprilie, la pretul de aproximativ 230 euro.

[album: http://playtech.ro/wp-content/plugins/dm-albums/dm-albums.php?currdir=/wp-content/uploads/dm-albums/Samsung WB700 anuntat/|height={450px}]


In ceea ce priveste al doilea model anuntat, vorbim despre un upgrade al modelului NX10, lansat in ianuarie 2010, iar cea mai importanta schimbare este la lentile, care vin in varianta i-Function de 18-55mm. Pe spatele aparatului vom descoperi un display AMOLED de 3 inci alaturi de vizorul electronic.

Ar mai un senzor APS-C, mai mare decat rivalul Micro Four Thirds al Panasonic, dar cu limita de compatibilitate doar in zona obiectivelor NX ale Samsung. Pe partea de video, camera ajunge la 720/30p.

NX11 va fi lansat prin februarie, la aproape 590 euro.

[album: http://playtech.ro/wp-content/plugins/dm-albums/dm-albums.php?currdir=/wp-content/uploads/dm-albums/Samsung NX11 anuntat/|height={450px}]


Sursa: Ambele prin Pocket-lint

Citește și: