Roboti din lego intra in sah!

Roboti din lego intra in sah!

MonsterChess

Imi place sahul. Strategie, surpriza, reorientare, provocare. Imi place si sa il joc. Uneori castig si mult mai des pierd. Dar tot provocator ramane. Iar acum, odata cu robotii care intra pe tabla de joc, ehe… lucrurile se schimba. (Totusi, nu imi dau seama daca in bine sau rau..)

Oricum, e treaba inovativa: roboti facuti din piese de lego. Iar tabla de joc e imensa, desigur. Insa nu veti ghici CAT de imensa… 14 metri patrati! Exact… Uaau! Si e facuta numai din piese lego Lego Mindstorms – peste 100.000 de bucati. Oricum, o sa vedeti in video-ul de mai jos ca marimea este poate cam… mica. Da, da. Piesele cam trebuie sa „dea din coate”.

Numele jucariei: Monster Chess. Va fi prezentat la Brickworld 2010, eveniment despre lego care se va desfasura in perioada 17-20 iunie la Chicago.

Jocul functioneaza pe baterii, piesele sunt controlate prin Bluetooth (asa ca atentie la conexiune pe mutarile adversarului!), iar caii se misca.

Monster Chess a cerut ceva munca. Timp de un an patru oameni de la Team Hassenplug s-au straduit sa sa combine ideile si sistemul de functionare, iar costurile au fost de 30.000 de dolari. E mult? E putin? Ce credeti?

Sahul in aceasta versiune poate fi jucat in variantele om-computer, computer-computer sau om-om prin control computerizat, fiindca prin computer pot fi manevrate piesele de pe tabla. Regulile sunt cele standard internationale.

Dar eu sunt foarte curioasa cum vi se pare. Uimitor, asta e clar! Dar mai departe… senzational sau plictisitor, strica placerea jocului sau il face mai dinamic… Va las acum cu filmul, comentariile dupa aceea.

Si inca un video demonstrativ despre modul in care functioneaza Monster Chess:

Mai aveam ceva de adaugat… jocul permite si replay al partidelor, iar limba poate fi selectata in functie de preferinta. Insa in ceea ce priveste posibilitatea de achizitionare… sory, inca nu e de vanzare.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: