Procesul Apple – Nokia ajunge in Europa

Procesul Apple - Nokia ajunge in Europa

Apple a deschis ieri proces impotriva Nokia in Marea Britanie pentru o serie de patente ce acopera tehnologia touchscreen a iPhone si alte tehnologii de computing. Un raspuns oficial din partea Nokia nu a aparut deocamdata.

Cele doua companii s-au tot fugarit prin tribunale de aproape un an de zile incoace. totul a inceput pe la finalul lunii octombrie 2009, cand Nokia a acuzat Apple de incalcarea, prin crearea iPhone, a 10 brevete tehnologice, inclusiv o incalcare legata de transferul de date wireless 3G. La randul sau, Apple a acuzat Nokia in instanta, o luna si jumatate mai tarziu, de incalcarea a 13 brevete tehnologice. Apoi Nokia a pornit iar proces.

Ei, ideea este ca pana acum judecarea se cerea in Statele Unite. Acum, dupa cum am anuntat, s-a mutat catre Europa. In cadrul acestui proces, acuzatiile Apple vizeaza noua dintre cele 13 plangeri initiale inregistrate in SUA.

Apple a pus la indoiala legitimitatea cererile Nokia si a sustinut ca prin aceasta actiune compania finlandeza urmareste dobandirea unor secrete competitive. Nokia ar urmari, asadar, un fel de schimb de licente care i-ar da permisiunea utilizarii unor tehnici aflate in spatele iPhone.

Oricum, unele neintelegeri vor fi rezvolvate, probabil, in acest an, dar cele mai multe nu vor fi solutionate decat in urma unui proces oficial in 2012.


Sursa: Reuters

Citește și: