Planuri Intel pentru computingul de inalta performanta

Planuri Intel pentru computingul de inalta performanta

intel-logoIntel Corporation si-a anuntat planurile de a produce noi produse bazate pe arhitectura Intel Many Integrated Core (MIC), arhitectura care va crea platforme ce ar putea rula pana la cateva trilioane de calcule pe secunda, pastrand in acelasi timp toate avantajele procesoarelor Intel standard.

Vizand segmente de calcul de inalta performanta precum explorare, cercetare stiintifica si financiara sau simulare meteorologica, primul produs cu nume de cod ”Knights Corner” va fi realizat cu ajutorul procesului de productie Intel pe 22 nanometri (nm) – structuri de tranzistori atat de mici incat incap pe 22 miliardimi dintr-un metru – si va apela la Legea lui Moore pentru a scala mai mult de 50 de nuclee de procesare Intel pe un singur chip.

Kit-uri de design si dezvoltare ale industriei cu nume de cod “Knights Ferry” sunt expediate in prezent catre dezvoltatori selectionati si, incepand din a doua jumatate a lui 2010, Intel isi va extinde programul pentru a oferi o gama larga de instrumente pentru arhitectura Intel MIC dezvoltatorilor.

„Echipa laboratorului CERN openlab a reusit sa migreze un benchmark complex C++ paralel catre platforma de dezvoltare de software Intel MIC, in doar cateva zile,” a declarat Sverre Jarp, CTO al Laboratorului CERN openlab. „Modelul familiar de programare de hardware ne-a permis sa facem software-ul sa functioneze mult mai rapid decat ne asteptam.”

“Arhitectura Intel® MIC va extinde produsele si solutiile Intel HPC de top, acestea fiind deja utilizate de aproape 82% din supercomputerele lumii. Investitiile de astazi reprezinta un indicativ al creşterii angajamentului luat de Intel fata de comunitatea globala HPC”, a declarat Kirk Skaugen, Vice President & General Manager al Intel Data Centre Group.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: