Placile grafice Sapphire DX 11, la a doua generatie

Placile grafice Sapphire DX 11, la a doua generatie

Seria Sapphire HD 6800 incepe a doua generatie de tehnologie grafica de la AMD proiectata pentru a sustine toate caracteristicile Microsoft DirectX 11 si DirectCompute 11.

Noile GPU-uri sunt construite prin procesul AMD de 40nm, iar specificatiile hardware avansate includ o unitate avansata de Tesselare, comprimare a texturilor HDR dedicata, comunicare multi-thread cu nucleele procesorul sistemului, suport incorporat pentru mai multe instructiuni DirectCompute 11, suport stereoscopic 3D si HDMI 1.4a.

Cand vorbim despre noua arhitectura Sapphire HD 6870, implicam: un total de 1120 de procesoare de flux si 56 de unitati de textura ce asigura o imensa putere de calcul paralel pentru grafica si alte aplicatii accelerate. Viteza de clock de 900MHz, impreuna cu o interfata de mare viteza dedicata, catre memoria GDDR5 de 1GB ce ruleaza la 1050MHz (4.2 Gb/s efectivi).

Daca ne referim la Sapphire HD 6850, cu o configuratie mai mica, avem in vedere: 960 proceasoare de flux si 48 de unitati de textura, viteze de Clock de 775MHz pentru nucleu si 1000Mhz (4 Gb/sec efectivi) pentru memorie.

La fel ca generatiile anterioare, seria Sapphire HD 6800 are incorporat un UVD (Unified Video decoder) – aceasta tehnologie a ajuns la a treia generatie, reducand considerabil incarcarea procesorului si asigurand decodare lina pentru continut Blu-ray si HD DVD prin codecurile VC-1 si H.264, precum si pentru fisierele Mpeg, iar acum introducand suport pentru Codare Video Multipla pentru Blu-Ray 3D.

Dolby TrueHD si DTS-HD Master Audio sunt disponibile in continuare, iar HDMI a fost actualizat la versiunea 1.4a. Acesta asigura culori mai clare, rezolutie HD imbunatatita pentru aplicatii de tip Digital Theatre si suport 3D stereoscopic precum si audio 7.1 cu bps mare.

Seria HD 6800 suporta si modul AMD multi-monitor Eyefinity, care permite unei singure unitati grafice sa afiseze imaginea pe mai multe monitoare.

HD 6870 are doua iesiri DVI, un port HDMI si doua mini-DisplayPort, permitand posibilitatea mai multor configuratii de monitoare. HD 6850 are doua porturi DVI, un HDMI si un singur DisplayPort. Cu aparitia driverelor DisplayPort v1.2, va fi posibila conectarea mai multor monitoare in serie de la fiecare iesire DisplayPort.

Placile grafice vor fi disponibile in curand in Romania, probabil din luna noiembrie.


UPDATE:

Pretul noilor placi Saphire este de 849 lei pentru HD 6850 si 1099 lei pentru modelul HD 6870.


DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: