Philips a adus televizoarele 8000 si 9000 Full HD 3D Ready in Romania

Philips a adus televizoarele 8000 si 9000 Full HD 3D Ready in Romania

Noile televizoare Philips din seriile 9000 si 8000 Full HD 3D Ready, proaspat lansate in Romania, utilizeaza ochelari Active 3D si au capabilitatile 3D optionale.

Televizoarele sunt dotate cu urmatoarele tehnologii de procesare a imaginii: Motorul Perfect Pixel HD cu o putere de procesare de 500 milioane de pixeli in Full HD; Perfect Natural Motion care corecteaza miscarile sacadate, reducand trepidatiile si imaginile cu halou; Super Resolution care masoara, detecteaza si optimizeaza procesarea video, atat din semnalul de intrare pentru materiale online, cat si pentru cele redate de pe unitati de memorie USB; tehnologia patentata de Philips, Ambilight Spectra 3 (pentru seria 9000) sau Ambilight Spectra 2 (seria 8000).

Kit-ul de upgrade 3D include 2 perechi de ochelari Active 3D, un transmitator wireless IR 3D si softul necesar. Sincronizarea intre televizorul Philips Full HD 3D Ready si ochelari se face automat, singura cerinta fiind vizibilitatea directa intre ochelari si transmitatorul IR wireless 3D, plasat in partea superioara a televizorului.

[album: http://playtech.ro/wp-content/plugins/dm-albums/dm-albums.php?currdir=/wp-content/uploads/dm-albums/Philips 3D Ready/|height={450px}]

Cum functioneaza televizorul 3D?

Pentru a putea reda imagini 3D este absolut necesar ca scenele sa fie filmate cu doua camere 3D plasate in doua locuri diferite, in acelasi timp si la cativa centrimetri distanta. De aceea, sunt necesare camere 3D speciale, iar filmul trebuie creat in standard 3D inca de la inceput, aceasta fiind explicatia faptului ca exista atat de putine filme 3D disponibile pe piata.

Odata ce imaginile sunt captate din doua locuri diferite, este necesar ca imaginile filmate in partea stanga sa ajunga la ochiul stang, iar imaginile din partea dreapta la ochiul drept al telespectatorului. Apoi, creierul reconstituite imaginea 3D ca si cum telespectatorul ar privi scena originala. Provocarea pentru tehnologie este livrarea a doua imaginii distincte in acelasi timp.

In acest moment exista trei tehnologii 3D folosite: in cinematografe, pe televizoare 3D destinate consumatorilor si display-uri 3D destinate urzului profesional. Prima foloseste imagini polarizate, ambele imagini sunt redate in acelasi timp, dar cu polarizarea luminii diferita. Privitorul poarta ochelari pasivi, tehnologie folosita in principal in cinematografe, pentru ca are un unghi ingust de vizionare.

Tehnologia 3D folosita la televizoare de asemenea obliga consumatorul sa poarte ochelari, dar acestia ofera un unghi de vizionare mult mai larg, ceea ce face posibila experienta 3D pentru mai multi oameni, in propria casa. Ochelarii trebuie sa fie activi (cu propria sursa de energie furnizata de baterii) si complet sincronizati cu ecranul, pentru ca acestia trebuie sa obtureze vederea ochiului drept cand este afisata imaginea pentru ochiul stang si in cateva milisecunde sa obtureze vederea ochiului stang, dezobturand vederea ochiului drept, pentru ca urmatoarea imagine este destinata numai ochiului drept. Daca aceasta alternare a imaginilor se petrece de cel putin 48 de ori pe secunda, creierul uman va percepe imaginile ca fiind redate in acelasi timp si va crea experienta 3D.

La nivelul perceptiei, luminozitatea imaginii si rata de improspatare scad cu 50% in cazul utilizarii continutului 3D. Aceasta inseamna ca pe un televizor cu 100  Hz, experienta 3D este perceputa ca pe unul cu 50 Hz, scintilatiile fiind astfel mult mai vizibile pentru privitor.

Televizoarele Philips 3D sunt de 200 Hz (seria 8000) si 400 Hz (seria 9000 si Cinema 21:9 Platinium).

Cea de-a treia tehnologie 3D folosita la display-urile profesionale se bazeaza pe un sistem autostereoscopic, fiind, in prezent, cea mai avansata, dar si cea mai scumpa tehnologie 3D.

Serille 8000 si 9000 de televizoare LED Philips Full HD 3D Ready sunt deja disponibile in Romania, iar in curand va aparea in magazine si televizorul Full HD 3D Cinema 21:9 Platinum (la final si preturile).

Iata preturile acestor produse:

  • Philips 46PFL9705H – 10850 lei
  • Philips 46PFL8605H – 8439 lei
  • Kit de upgrade 3D – 849 lei
  • 1 buc pereche ochelari Active 3D – 349 lei

  • DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
    Citește și: