Panasonic Romania a iesit cu noi camere foto si video, printre care G2, TZ10 si HS700

Panasonic Romania a iesit cu noi camere foto si video, printre care G2, TZ10 si HS700

Panasonic Romania a lansat ieri noi modele de camere foto si video, acoperind game diverse de pretentii si necesitati.

[galleria gid=”g2″]

La nivel foto, seria G Micro System Panasonic a ajuns deja la cea de-a treia generatie de camere foto lentile interschimbabile. Varful gamei, Lumix DMC-G2, este primul aparat foto din lume cu lentile interschimbabile si control tactil la declansare. Camera are un ecran Intelligent LCD cu diagonala de 3 inch (7,6 cm) si 460.000-dot si vizor cu 1.440.000-dot 1.4x. Senzorul de imagine de 12,1 megapixeli Live MOS si noul Venus Engine HD II, cu tehnologia Intelligent Resolution integrata, asigura calitatea imaginilor atat pe modul foto, cat si video. DMC-G2 inregistreaza clipuri video in format AVCHD sau motion JPEG, dar pot fi extrase si imagini statice de inalta calitate din filmarea video, datorita tehnologiei Intelligent Resolution. Camera are si iesire HDMI.

Panasonic Lumix DMC-G2 va fi disponibil din luna iunie, la un pret de 3.599 lei, pret ce include kitul cu obiectiv.

G10_Image

Tot in luna iunie va aparea in magazine si Lumix DMC-G10 este destinat celor care detin camere foto compacte si vor sa acceada la un model mai performant, fara sa isi faca griji in privinta tehnicilor de operare. Camera are senzorul Live MOS de 12,1 megapixeli si noul Venus Engine HD II cu tehnologia Intelligent Resolution integrata, functia Face Recognition, Intelligent Exposure. Modelul G10 va costa 2.699 lei.


Un alt star al seriei nou lansate este modelul Lumix TZ10, un adevarat hibrid foto-video cu design compact. Camera are o rezolutie de 12,1 megapixeli, are obiectiv superangular de 25 mm cu lentile Leica DC Vario-Elmar, zoom optic 12x (echivalent cu o distanta focala de 25-300mm la un aparat cu film de 35mm) si senzor CCD cu rezolutie de 14,1-megapixeli. Tehnologia Intelligent Resolution este incorporata, prin urmare camera dispune si de Intelligent Zoom, functie care mareste puterea zoom-ului cu aproximativ 1,3x. Astfel, zoom-ul optic de 12x poate fi extins la 16x. Formatul imaginilor inregistrate poate fi de 4:3, 3:2 sau 16:9. Modelul DMC-TZ10 are capabilitati de inregistrare video HD in format AVCHD Lite, in afara imaginilor Motion JPEG, poate inregistra clipuri high-definition in format AVCHD Lite, durata inregistrarii fiind dublata, iar calitatea imaginii imbunatatita datorita Intelligent Resolution. La nivelul sunetului, TZ10 este echipat cu Dolby Digital Creator.

Camera este echipata si cu unitate GPS, care ofera informatii de localizare, inclusiv latitudinea si longitudinea, acoperind 173 de tari si regiuni ale globului. Informatiile pot fi inregistrate automat in datele EXIF ale fiecarei fotografii sau filmari.

[galleria gid=”tz10″]

Lumix TZ10 este deja disponibila in magazine, la un pret de pornire de 1.499 lei.

FT2_Water_SUn alt model demn de mentionare speciala este noul Lumix DMC-FT2, succesorul modelului Lumix DMC-FT1, prima camera foto din lume echipata special pentru activitati extreme in aer liber. Camera are capacitatea de a inregistra clipuri video in format AVCHD Lite, o rezolutie de 14,1  megapixeli si este rezistenta la apa cu o adancime de pana la 10m, la socuri, temperaturi scazute de pana la -10 grade Celsius si la praf.

Lumix DMC-FT2 are un pret de 1.699 lei.

Alte modele din noua gama de camere foto Panasonic sunt Lumix TZ8, F3, FP3, FP2, FP1, FS10, FS11, FS30, FS33.

La nivel video, Panasonic Romania si-a extins gama de camere cu inregistrare high-definition (HD), echipate cu noul sistem de procesare a imaginii 3MOS. Noua modele noi au fost prezentate, cu trei varfuri de gama, HS700/TM700/SD700, care pot inregistra imagini la o rezolutie de 1080/50p (Full-HD 1920×1080, in sistem progresiv 50).

Modelul HS700 inregistreaza imagini Full-HD pe hard-discul propriu cu capacitatea de 240 GB si pe orice card de memorie de format SDXC, SDHC sau SD, cu o capacitate de stocare de pana la 102 ore de inregistrare. Sistemul 3MOS permite obtinerea unei performante de 7.590.000 de pixeli pe imagine (2.530.000 pixeli x 3), fapt ce face posibila si realizarea unor fotografii cu rezolutia de 14,2 megapixeli (in modul Still) sau extragerea de imagini statice din clipurile filmate, la o rezolutie de 13,3 megapixeli. Noul sistem de lentile Leica de diametru mare F1.5 este capabil sa capteze imagini la un zoom optic de 12x, dar zoom-ul este extensibil pana la 18x (Intelligent Zoom) datorita tehnologiei Intelligent Resolution incorporate in sistemul de procesare a imaginii Crystal Engine Pro.

HS700k_slant_LCD_PAL

Camera HS700 este disponibila in magazine la un pret de pornire de 4.299 lei.

TM700 inregistreaza imagini Full-HD pe memorie interna de 32GB sau pe un card SDXC, SDHC sau SD si vine cu functia Relay Recording. Cand memoria interna se umple in timpul filmarii, camera continua stocarea, fara intrerupere, pe cardul SDXC, SDHC sau SD. Spre exemplu, cand la camera este atasat un card SDXC de 64GB, capacitatea de stocare totala se ridica la 96 GB ceea ce permite realizarea a 41 ore si 10 minute de inregistrare (in modul HE), fara intrerupere.

Modelul SD700 este foarte rezistent la socuri, nefiind echipat cu un sistem intern de stocare. Inregistreaza numai pe un card de memorie extern de format SDXC, SDHC sau SD, iar functia VIERA Image Viewer incorporata permite vizionarea inregistrarilor direct pe televizorul Panasonic VIERA prin simpla inserare a cardului in slotul special al acestuia. Similar, inregistrarile pot fi vizionate direct de pe card utilizand un Panasonic Blu-ray Disc Player.

Toate cele trei modele poseda inel pentru reglarea manuala a obiectivului. Inelul da posibilitatea controlarii intuitive a zoom-ului, a focalizarii, a deschiderii, a timpului de expunere si a gradului de alb. Iesirile EVF si pentru microfon permit personalizarea suplimentara a rezultatului final.

In afara acestor camere, Panasonic a mai lansat trei camcordere HD compacte cu senzor 1MOS, obiectiv de 35,7 mm si un zoom inteligent de pana la 35x: HDC-SD60, HDC-TM60 si HDC-HS60. Alte trei modele nou lansate sunt SDR-S50, SDR-T50 si SDR-H85.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: