Oak Trail, pe piata din 2011 si cu reajustare din 2013

Oak Trail, pe piata din 2011 si cu reajustare din 2013

Intel va lansa in 2011 procesoarele Oak Trail, concepute pentru tablete, si are timp pana in 2013 sa le modifice. Compania va trebui sa adauge o interfata noilor versiuni de procesoare Atom, avand in vedere ca producatorii de dispozitive le vizeaza si pentru netbook-uri. Decizia a fost impusa de Federal Trade Commission (FTC), una din agentiile guvernamentale americane care se ocupa de aplicarea legislatiei antitrust.

Efectul major consta in adaugarea, pana in 2013, a unei interfete PCI Express noilor procesoare care vizau tabletele, spune CNet.

Procesoarele Oak Trail, anunte la 1 iunie ca variante pentru Windows ale actualelor Moorestown, integreaza Lincroft si Whitney Point astfel incat sa suporte Windows 7. Procesoarele vor avea insa si suport pentru sistemele Google si MeeGo.

Asteptate pe piata la inceputul luin 2011, raman asadar doi ani pentru ca Intel sa le poata comercializa in forma in care au fost concepute. Dupa aceasta amanare, compania va fi nevoita sa gaseasca o inlocuire compatibila PCI-Express.

„Asadar, pana in 2013 va puteti astepta la un produs nou care sa corespunda deciziei FTC”, Mulloy added. Potrivit Intel, exista deja in lucru o varianta Oak Trail cu suport PCIe.

Intel, care produce 80% din microprocesoarele fabricate in lume, a fost acuzata initial in luna decembrie, de Advanced Micro Devices (AMD) si producatorul de cipuri Nvidia Corp, pentru folosirea ilegala pe piata a pozitiei dominante impotriva concurentei.

Companiei Intel i s-a interzis sa aia contracte care ii limiteaza pe clienti de la a achizitiona cipuri de la rivali precum AMD. De asemenea, Intel a acceptat sa le ofere acces producatorilor de produse complementare, precum cipurile grafice, la unitatile sale centrale de procesare, pentru o perioada de sase ani. Compania va mentine astfel interfata-cheie in ceea ce priveste cipurile sale cel putin sase ani, astfel incat Nvidia si alte companii sa poata oferi produse complementare si competitive fata de CPU-urile Intel.


DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: