Noutatile Verbatim pentru septembrie

Noutatile Verbatim pentru septembrie

Verbatim va prezenta noi produse pentru stocarea datelor cu ocazia IFA 2010, care va avea loc in perioada 3 – 8 septembrie, Berlin.

[galleria]

Hard Discurile portabile subtiri USB 3.0 Super Speed, din seria Store ‘n’ Go, pentru utilizatorii Mac, au capacitati de 500GB pana la 1TB. HDD-urile vor fi disponibile din luna decembrie in doua variante: una cu interfata USB 3.0 SuperSpeed, iar cealalta avand un combo FW800 / USB 3.0 SuperSpeed.  Design-ul subtire, minimalist va fi oferit in alb sau negru.

Verbatim pregateste si un sistem centralizat de stocare, MediaShare Home Network Server, care va permite utilizatorilor sa imparta cu usurinta fisiere inclusiv fotografii, muzica si videoclipuri, permitand accesul remote la aceste fisiere de pe orice computer sau smart phone ce se poate conecta la internet. Acesta protejeaza de asemenea fisierele prin copii de siguranta facute regulat si permite accesarea fisierelor media pe o plaja mare de dispozitive ce includ Sony Playstation 3, Microsoft Xbox 360 sau alte dispositive compatibile DNLA.

Verbatim Clip-it USB Drive este prima memorie flash USB ce poate fi folosita si ca agrafa. Proiectata de catre Arman Emami, memoria Clip-it va fi disponibila intr-o gama larga de culori vii.

Memoria Verbatim Netbook Storage USB va permite adaugarea cu usurinta a 8, 16 sau 32GB spatiu de stocare a datelor fara a ocupa foarte mult spatiu. Memoria USB se conecteaza la portul USB si datorita proportiilor scazute poate fi lasata semi-permanent in netbook.

Verbatim va prezenta si noul Executive USB Drive 2.0, avand o carcasa metalica robusta si viteze mari de 30 MB/sec la citire, 30 MB/sec la scriere (200x). Memoria flash Executive USB Drive are capacitati incepand de la 8 la 64 de GB.

Noul Blu-ray de 100GB adauga un al treilea strat pentru marirea capacitatii de stocare, fata de discurile Blu-ray de azi care au 25GB pentru un single-layer si 50GB pentru un disc dual-layer. Discul de 100GB si este planificat pentru introducerea pe piata de anul viitor.

La eveniment va aparea si Blu-ray BD-R de 25GB cu 6x viteza de scriere si o suprafata mare de printare  pentru a permite personalizarea sau etichetarea discurilor. Tehnologia MABL asigura calitatea inregistrarilor si siguranta acestora pe termen lung. Este preferat pentru filme in high definition, salvarea si arhivarea unor cantitati enorme de date pe parcursul mai multor decade. Cu un interval de inscriptionare mai mic de 15 minute, intreaga carcasa cu 10 discuri este compatibila pentru printare inkjet (22 – 117mm) datorita suprafetei printabile pana la cercul interior.