Noile ecrane tactile sensibile la presiune

Noile ecrane tactile sensibile la presiune

1În timp am evoluat de la ecrane minuscule monocrom la ecrane tactile imense capabile să reproducă milioane de culori, dar ce urmează? Răspunsul vine din partea celor de la Peratech care au patentat ecranul tactil sensibil la “gâdilat”. Este vorba de un sistem bazat pe un polimer care își schimbă rezistența în funcție de presiunea aplicată. De asemenea, a fost proiectat un sistem complex de senzori care detectează orice modificare de presiune, putând să indice exact unde și cât de tare se apasă pe ecran. Chiar dacă mai există ecrane sensibile la presiune, cei de la Peratech susțin că tehnologia lor folosește mai puțină energie și are o precizie mai mare.

De curând Peratech a vândut o licență (1,4 milioane de dolari) pentru această tehnologie producătorului de display-uri Nissha. Având în vedere că Nissha produce ecrane pentru LG și Nintendo, circulă zvonuri potrivit cărora primele dispozitive cu noile ecrane tactile ar putea fi lansate deja în aprilie.

Cred că interesant de urmărit va fi modul în care această nouă tehnologie va influența aplicațiile multimedia și jocurile, dezvoltate pentru aparatele mobile și nu numai.


Sursa: Gizmodo

Etichete: