Noile cipuri Samsung NAND de 64GB la 20nm

Noile cipuri Samsung NAND de 64GB la 20nm

Samsung a inceput productia noilor cipuri de memorie NAND pe standardul de 20nm si la capacitati de 64GB. Vechile cipuri de NAND de 32GB, lansate in aprilie, sunt deja prezente pe o multime de device-uri Apple, ceea ce ne duce cu gandul ca in curand vom vedea noi produse ale producatorului american cu memorie mai multa la aproximativ aceleasi preturi…

La ora actuala, Samsung produce 40% din mediile de stocare NAND si cererea este una in continua crestere. Noile cipuri mai mult ca sigur vor fi integrate in hard disk-uri SSD, carduri SD de mare viteza, precum si in urmatoarele generatii de smartphone-uri. Asadar, prin lansarea noilor cipuri, Samsung a reusit sa dubleze capacitatea si sa creasca productivitatea, pastrand in acelasi timp un cost apropiat de cel actual.

Chiar daca momentan mediile de stocare de capacitati mari (hard disk-uri) bazate pe NAND sunt in general destul de scumpe, prin maturizarea pe piata a tehnologiei vom asista la reduceri considerabile de pret intr-un viitor nu foarte indepartat.


Sursa: Electronista

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: