Noi soluţii de backup automat portabil

Noi soluţii de backup automat portabil

[galleria]

Anul trecut a fost destul de liniştit pentru Clickfree, dar e clar că 2010 va începe în forţă pentru companie. Drive-ul de backup portabil C2N funcţionează pentru orice computer din reţea – şi de acasă, şi de la birou – şi poate face copierea de rezervă automat, pe toate maşinăriile – Mac-uri şi PC-uri. Dispozitivul se conectează prin USB la fiecare computer din reţea şi este lăsat ataşat, la oricare, pentru a face back-ul automat de pe toate computerele. Există şi o limită, desigur, pentru că toate au o limită. În cazul acesta, maximul este între 250GB şi 640GB de informaţie în backup. Totuşi, compania promite că în acest an vom vedea deja şi modele cu o capacitate mai mare.

Următorul model este Transformer Network Edition, care este potrivit pentru hard drive-urile externe USB şi funcţionează la fel ca C2N. Diferenţa constă în spaţiul disponibil, de numai 16GB. Bineînţeles, diferenţa aceasta se reflectă şi în preţ. Transformer NE va costa 100 de dolari, faţă de C2N, care va fi vândut pentru 160 dolari (250GB), 180 (320GB), 200 (500GB), respectiv 220 de dolari (640GB).

Şi ar mai fi ceva: varianta pentru călători. Traveler SD caută, organizează, copiază toate informaţiile, iar apoi le stochează pe un card, care, odată introdus, lansează automat backup-ul. În plus, operaţiunea poate fi programată dinainte. Traveler SD va costa 90 de dolari, în varianta de 16 GB, respectiv 150 dolari, în varianta de 32GB.

Lansarea în America va fi în luna februarie, iar în Europa vor ajunge prin martie.

Etichete: