Noi procesoare de la Intel

Noi procesoare de la Intel

Intel xeon5600

Intel lansează astăzi noua serie de procesoare Xeon 5600, care aduc în plus față de Xeon 5500 securitate îmbunătățită, performanță sporită și un consum limitat de energie. Acestea sunt primele chip-uri pentru servere și stații de lucru bazate pe noul proces de fabricație de 32 nm.

Noile procesoare din seria Intel Xeon 5600 suportă până la șase nuclee pe fiecare procesor și oferă un nivel de performanță cu până la 60% mai mare comparativ cu procesoarele din seria Intel Xeon 5500 pe 45 nm.

Intel Advanced Encryption Standard (AES) și Intel Trusted Execution Technology (Intel TXT) reprezintă cele două noi standarde de securitate, ce permit o criptare și o decriptare mai rapidă pentru virtualizare și tranzacții mai sigure.

Fabricatie chip-uri

Intel urmărește prin această lansare sporirea eficienței operațiunilor din centrele de date. Astfel, tehnologii precum Intel Turbo Boost, Intel Hyper-Threading și Intel Virtualization (VT) se adaptează la cerințele de performanță ale utilizatorilor, îmbunătățesc lucrul în regim de multitasking și cresc fiabilitatea și ușurința de administrare a mediilor IT consolidate.

Ca și caracterisitici tehnice, procesoarele vor fi disponibile în variante cu patru nuclee ce urcă până la 3,46GHz și cu șase nuclee de 3,33GHz, toate având un TDP de 130 waţi.

Tot astăzi, Intel anunță lansarea noului procesor Intel Core i7-980X Extreme Edition, primul procesor cu șase nuclee pe 32 nm al companiei care are 12 thread-uri de computing. Noul procesor oferă un nivel de performanță sporit, mai ales în crearea de conținut digital, modelare 3D, multitasking masiv și rularea de jocuri pretențioase. Având o frecvență de 3,33 GHz, noul procesor Intel Core i7-980X se laudă cu capabilități extinse de overclocking i 12MB smart cache.

Ca marjă de prețuri, procesoarele din seria Intel Xeon 5600 vor costa între 387$ și 1.663$, în cantități de 1.000 bucăți, iar Intel Core i7-980X va fi 999$, tot în cantități de 1.000 unități.

Etichete: