Nikon isi completeaza gama Coolpix cu P7000, S80 si S8100 [+VIDEO]

Nikon isi completeaza gama Coolpix cu P7000, S80 si S8100 [+VIDEO]

Skin, importatorul Nikon in Romania, anunta lansarea unui nou aparat foto Nikon Coolpix din seria Performance, P7000, dedicat fotografilor avansati si profesionistilor, si a doua aparate foto din seria Style, S80 si S8100, create pentru utilizatorii in ton cu moda.

Modelul P7000, potrivit pentru captarea imaginilor in conditii dificile de iluminare, incorporeaza senzorul mare CCD de 1/1,7 inci, cu 10,1 MP, precum si un nou sistem de procesare a imaginii EXPEED C2, care asigura obtinerea imaginilor clare, in culori naturale. Tehnologia de reducere optica a vibratiilor (VR) este, de asemenea, prezenta.

Si pentru ca se adreseaza mai ales cunoscatorilor, P7000 incorporeaza cateva facilitati pentru fotografierea in conditii dificile si pentru controlul manual precum: filtru ND (Densitate Neutra), care extinde optiunile de expunere in lumina puternica, setari Picture Control, pentru personalizarea proceselor, functie de bracketing, butoane de control dedicate pentru compensarea expunerii si pentru blocarea focalizarii si a timpului de expunere.

[galleria gid=”cx”]

Pe de alta parte, obiectivul larg f2.8-5.6, cu zoom-ul generos de 7,1x (echivalent 28-200mm), modul video HD si ecranul LCD mare de 3 inci, cu o rezolutie de 920.000 de puncte, vin in ajutorul fotografilor de orice nivel. In ceea ce priveste componenta video, desi suporta 720p, viteza nu depaseste 24 de cadre pe secunda.

Iata si un clip oficial pentru acest model:


Nikon S80 pune accentul pe stil, dupa cum se poate deduce si din oferta coloristica bogata, pentru cei carora le place moda si vor sa fie in pas cu noile tendinte digitale. Ecranul OLED multi-tactil este dovada. Cu o dimensiune de 3,5 inci, ecranul are o interfata simpla, ceea ce face aparatul foto usor de controlat. Ca performanta, avem o rezolutie de 14,1MP, zoom optic 5x, filmare HD, tehnologie de reducere optica a vibratiilor (VR), procesare EXPEED C2.

Bineinteles, fotografiile pot fi retusate direct din aparat, iar ecranul multitouch nu poate fi decat un real ajutor in acest sens. Diverse efecte sau filtre precum minituarizare, culoare selectiva sau fish-eye pot fi aplicate.

Si pentru acest model am gasit un video promo foarte simpatic:


Coolpix S8100, al treilea model anuntat, pune iar accent pe conditiile slabe de iluminare, avand un senzor CMOS de 12,1 MP si zoom de 10x. Dar la capitolul video, camera este dotata cu un mod film Full HD si o serie de optiuni care usureaza lucrul cu aparatul: HDR (High Dynamic Range), sensibilitate de pana la ISO 3200 si controlul avansat al blitului.


Aparatele foto Nikon Coolpix P7000 si S80 vor fi disponibile in Romania incepand cu luna octombrie 2010, cu pretul recomandat de 549, respectiv 349 euro.

Pentru Nikon Coolpix S8100, care va putea fi achizitionat incepand cu luna ianuarie 2011, nu se cunoaste momentan pretul pentru Europa, dar va fi usor mai accesibil decat S80.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: