Nikon iese cu primul DSLR Full HD si 4 obiective [+VIDEO]

Nikon iese cu primul DSLR Full HD si 4 obiective [+VIDEO]

Nikon lanseaza D3100, prima camera foto DSLR cu functie de filmare Full HD, care va fi disponibil si in Romania din luna octombrie, a anuntat Skin, unic importator local Nikon.

[galleria gid=”nik”]

Nikon D3100, un aparat entry level in gama DSLR-urilor, este succesorul D3000 si este  dotat cu un senzor nou CMOS de 14,2 MP, 11 puncte de focalizare, un mod de filmare Full HD si Live View cu mod de focalizare automata chiar si in timpul filmarii. De la modelul precedent, D3100 pastreaza modul Ghid, care ofera acum si imagini de exemplificare pentru anumite setari, cum ar fi cazul schimbarii diafragmei sau a vitezei de declansare.

Fiind o camera adresata incepatorilor in ale DSLR-ului, gama de setari automate include Selectorul Automat de Scena care alege automat modul scena cel mai potrivit, Recunoasterea Scenei, un sistem care analizeaza cadrul pentru a optimiza setarile aparatului foto si modul Ghid, care ofera pas cu pas toate informatiile necesare pentru a realiza fotografia dorita.

Cele 11 puncte de focalizare ajuta la realizarea unor fotografii clare, chiar daca subiectul se afla in miscare rapida, iar sensibilitatea la lumina de pana la ISO 12800 este potrivita pentru imagini in conditii de iluminare foarte dificile. Modul D-movie aduce, pe langa filmarea in format Full HD, si o serie intreaga de functii de editare video incorporate si focalizare automata in timpul filmarii.

Pentru a imbunatati si mai mult calitatea imaginilor si filmelor, Nikon a introdus odata cu D3100 si un nou sistem de procesare a imaginii, denumit EXPEED 2. Acesta imbunatateste performanta senzorului CMOS, crescand sensibilitatea aparatului in lumina scazuta, oferind culori mai clare si mai puternice; de asemenea, acesta reduce zgomotul de imagine si ofera filme de o calitate mai buna.

Nikon mai lanseaza si patru noi obiective, trei in format FX: AF-S NIKKOR 85mm f/1.4G, AF-S NIKKOR 24-120mm f/4G ED VR, AF-S NIKKOR 28-300mm f/3.5-5.6G ED VR si unul in format DX: AF-S DX NIKKOR 55-300mm f/4.5-5.6G ED VR.

[galleria gid=”lens”]

AF-S NIKKOR 85mm f/1.4G, potrivit pentru fotografia de moda si  de portret, ofera, fata de predecesorul AF NIKKOR 85mm f/1.4D IF, atat un design optic reconceput, precum si motor de focalizare automata (SWM) integrat si elemente optice cu acoperire Nano Crystal. Avand o greutate de 595g, este potrivit aparatele DSLR Nikon full frame precum D700 sau seria D3.

AF-S NIKKOR 24-120mm f/4G ED VR este un obiectiv versatil cu un zoom de 5x intr-un corp compact, cu diafragma constanta f/4 pe toata lungimea focala si dotat cu a doua generatie  a sistemului de reducere a vibratiilor (VR II). Acest obiectiv este recomandat pentru fotografia in actiune, putand fi utilizat in conditii variate de lumina datorita elementelor de sticla ED si asferice care minimizeaza aberatiile optice.

AF-S NIKKOR 28-300mm f/3.5-5.6G ED VR constituie primul obiectiv all-in-one produs de Nikon pentru formatul FX. Acesta este perfect pentru situatiile neasteptate, nemaifiind nevoie de schimbarea mai multor obiective in functie de distanta la care se afla subiectul. Pentru a oferi fotografii clare AF-S NIKKOR 28-300mm f/3.5-5.6G ED VR este dotat cu sistemul de reducre a vibratiilor VR II si cu elemente din sticla ED pentru minimizarea aberatiilor.

AF-S DX NIKKOR 55-300mm f/4.5-5.6G ED VR este singurul obiectiv lansat astazi dedicat aparatelor DSLR Nikon DX. Acesta a fost creat pentrua oferi utilizatorilor obiectivului din kit, 18-55mm, o noua oportunitate de completare pana la o distanta focala mai mare. Incorporeaza noul sistem de reducere a vibratiilor, VR II, care ofera imagini clare chiar si la maximul lungimii focale. Demenisunile si greutatea scazuta il recomanda pentru posesorii de aparate foto DSLR Nikon compacte, precum modelele D3100, D5000 sau D90.

Atat noua camera foto, cat si cele patru obiective, vor fi disponile la nivel mondial din luna septembrie, iar in Romania va ajunge, dupa cum am spus, din octombrie.

Obiectivul AF-S DX NIKKOR 55-300mm VR, care va avea un pret recomandat de 399,95 dolari, iar aparatul D3100 va avea un pret de pornire de 699,95 dolari, care va include si obiectivul AF-S NIKKOR 18-55mm f/3.5-5.6G VR.

Citește și: