Nexus S: AMOLED in SUA si UK, LCD in Rusia si alte tari

, 09 Dec, 23:52

Dupa cum stiti, saptamana aceasta a fost dezvaluit Nexus S cu Android 2.3 Gingerbread, dar Google a precizat doar datele de lansare pentru Statele Unite si Marea Britanie. Oricum, telefonul va ajunge cu siguranta si pe alte piete, chiar daca nu in acest an.

De exemplu, Samsung Rusia spune ca Nexus S va fi disponibil rusilor din luna februarie 2011. Si surpriza! Se pare ca versiunea rusa nu va avea ecran Super AMOLED, precum editiile americana si britanica, ci un LCD Super Clear, adica acelasi tip de ecran folosit de Samsung pentru noul Wave II S8530.

Diferenta ar putea fi cauzata de capacitatea de productie limitata a Samsung pentru AMOLED. De altfel, cei de la HTC au fost nevoiti sa foloseasca LCD, varianta AMOLED fiind pastrata de Samsung pentru propriul Galaxy S [review] si pentru Wave.

Oricum, nu va faceti griji, LCD Super Clear este ”excelent”, desi ”consuma mai multa energie decat Super AMOLED”, potrivit Mobile-review, care a comparat cele doua tipuri de display.

Bineinteles, Nexus S ar putea ajunge cu LCD Super Clear nu doar in Rusia, ci si in alte tari europene.

Nexus S va fi primul terminal mobil cu Android 2.3. Telefonul are o rezolutie de 480×800, indiferent de varianta de ecran, AMOLED sau LCD. Are Wi-Fi, Bluetooth 2.1, un cip de comunicare directa pentru platile wireless si GPS. Un procesor Hummingbird de 1GHz si o camera de 5 megapixeli sunt, de asemenea, integrate.

In statele Unite, Nexus S va costa 200 de dolari cu un abonament de doi ani sau 529 de dolari fara abonament, iar lansarea va fi la data de 16 decembrie.


Sursa: Unwiredview

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail