Marvell lanseaza un procesor cu 3 nuclee pentru mobile

Marvell lanseaza un procesor cu 3 nuclee pentru mobile

Marvell are in vedere dezvoltarea unui nou procesor pentru dispozitivele mobile care ar creste simtitor viteza smartphone-urilor si a tabletelor, cu un consum mult redus de energie.

Compania pregateste un Armada 628 cu trei nuclee in loc de doua, asa cum promite majoritatea. Noul procesor este deja testat de “clienti de top”, potrivit Nasdaq, si va intra in componenta dispozitivelor mobile chiar de la inceputul anului 2011.

Cipurile companiei sunt folosite pe majoritatea smartphone-urilor RIM BlackBerry. In plus, un procesor mai rapid in genul Armada 618 este asteptat sa puna in miscare tableta BlackPad.

Noul procesor al Marvell apare intr-o competitie destul de stransa in spatiul smartphone. Producatorii de cipuri urmaresc indeosebi acest segment, mai ales ca vanzarile PC-urilor traditionale sunt in regres. De exemplu, cea mai recenta linie de smartphone-uri high-end are procesoare de 1 GHz si aparate care atrag clientii prin design.

Marvell este in competitie cu Nvidia si Qualcomm, care au trambitat mult cresterea capabilitatilor si vitezei liniei de procesoare Snapdragon. Iar procesorul Hummingbird de 1 GHz al Samsung Electronics este integrat in multe mobile Galaxy S, urmand a fi si in Galaxy Tab.

LG a anuntat deja ca va folosi procesoare dual-core Nvidia, iar Motorola a vorbit despre acelasi tip de performanta pentru produsele sale. Oricum, procesoare mai puternice sunt asteptate odata cu un val de tablete ce vor aparea in piata.


Citește și: